Invatamant

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut performanțe notabile într-un concurs de specialitate la Budapesta

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara s-a calificat în semifinala Central and Eastern European Moot Competition, un prestigios concurs științific studențesc de dreptul Uniunii Europene, organizat de către Juris Angliae Scientia, în cooperare cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene, aflat la a 27-a ediție. Etapa finală a Central and Eastern European Moot Competition a avut loc în perioada 6–8 mai 2022, la Budapesta.

În etapa finală a competiției s-au calificat 13 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Accesul în această etapă s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de către participanți. Competiția a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță vizând posibilitatea tribunalelor arbitrale de a formula cereri în baza art. 267 TFUE, invocabilitatea directivelor, principiul nediscriminării, regulile de concurență aplicabile întreprinderilor.
Echipa Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, compusă din Maria Ierima, Timeia Lupșa, Bogdan Țermure și Tania Velcsov (studenți în anul III), s-a calificat în semifinalele competiției, clasându-se între cele mai bune patru universități participante și egalând performanțele echipelor care au reprezentat Facultatea de Drept din Timișoara la edițiile din ultimii ani. Totodată, Maria Ierima a obținut un premiu individual de pledoarie.
Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de Raluca Bercea, Sorina Doroga și Bianca Șerb, fostă participantă și câștigătoare a unui premiu individual de pledoarie la acest concurs.
Echipele performante ale Facultății de Drept din UVT ne-au obișnuit cu un parcurs internațional ambițios, în cadrul concursurilor științifice studențești din aria dreptului Uniunii Europene. Și anul acesta, echipa de la Drept UVT obține o calificare prestigioasă, contribuind la buna evoluție și la dezvoltarea științelor juridice timișorene. UVT, ca universitate a alianțelor europene, își prioritizează procesul de internaționalizare, în spațiul European al Educației și Spațiul European al Cercetării, inclusiv prin intermediul acestor prestigioase concursuri studențești în specialitatea dreptului european.”, a spus rectorul UVT, Marilen Pirtea

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

16 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

18 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

21 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

21 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

21 de ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

21 de ore ago