Timp liber

În weekend, toate drumurile duc la Buziaş. Festivalul Veveriţelor se întoarce după trei ani

În acest weekend Festivalul “Zilele Veveriţelor”de la Buziaş se întoarce după trei ani de pauză din cauza pandemiei. Ajuns la cea de-a VI-a ediţie, festivalul pregăteşte şi în acest an multe surprize pentru participanţi. Nu va lipsi nici deliciosul concurs gastronomic ,, Cele mai bune sarmale din Banat”.

Timp de două zile va fi mare sărbătoare la Buziaş. Vor fi cele mai gustoase sarmale din Banat, cele mai bune vinuri de la Silgaiu şi nu numai, vor fi artişti mari, muzică şi dansuri. Nu sunt uitaţi nici copiii.

Considerat de mulţi drept cel mai bun cântăreţ la ora actuală din Serbia, Miroslav Ilić, va fi punctul de atracţie al zilei de sâmbătă. El va urca pe scenă la ora 19.00, concertul lui urmând să ţină trei ore. Tot sâmbătă, vor mai urca pe scena din Piața Libertății, de lângă Parcul Central, trupele Cu Asar şi Springtime 2.1. Înaintea concertului lui Ilić, de la ora 18.00 va ţine un show Radu Pietreanu.

Duminică, 29 mai, în cadrul festivalului, de la ora 14.00, va avea loc mult aşteptatul concursul gastronomic „Cele mai bune sarmale din Banat”.

Pe scenă, de la ora 13.00, vor urca mai multe ansambluri folclorice și invitați de muzică populară: Bârzava – Reșița, Arădeana – Arad, Hora Carașului – Oravița, Junii Timișului – Timișoara, Laleaua Pestriță – Nițchidorf, Vermeșana – Vermeș și Sorocul – CARP Timișoara, Vasile Conea, Carmen Popovici Dumbravă, Adrian Stanca, Nicu Novac, Cornelia Lupulescu, Oana Stanca, Raluca Stanca, Roxana Chiriță, Ștefan Murgu, Seia Vesici, Rodica Grapineac și Mirela Frățilă.

Festivalul Zilele Veverițelor este organizat de Asociația Culturală Izvorașul Buziaș, în colaborare cu Primăria Buziaș și Consiliul Județean Timiș.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

4 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

4 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

11 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

11 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

11 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

14 ore ago