Invatamant

La Universitatea de Vest Timișoara va avea loc Career Days

Universitatea de Vest Timișoara va organiza evenimentul „Career Days UVT 2022”, în 25 și 26 mai 2022. Studenții și absolvenții UVT se vor întâlni și vor dialoga despre sutele de oportunități oferite de partenerii UVT, companii multinaționale și antreprenori de succes din zona de vest.

Evenimentul „Career Days UVT 2022” va fi organizat, între orele 9-18, în spațiile centrale din holul mare și holul principal de la etajul întâi al sediului principal UVT. În acest cadru, studenții și absolvenții UVT se vor întâlni și vor dialoga despre sutele de oportunități oferite de partenerii UVT, companii multinaționale și antreprenori de succes din zona de vest. Și-au anunțat prezența peste 40 de companii, din diverse domenii, precum automotive, business process operation, consultanță fiscală, audit, telecom, itc, servicii, sănătate, dezvoltare software, retail, producție sau servicii financiare. Pe lângă prezentarea ofertelor de carieră venite din partea companiilor angajatoare, sau depunerea de candidaturi din partea studenților și absolvenților, programul mai cuprinde și sesiuni de prezentări și conferințe focalizate asupra domeniilor și specializărilor inteligente pe care angajatorii le deschid tinerilor talentați de la UVT, un număr de 22 de prezentări adresate studenților și absolvenților în format fizic, care se vor desfășura în amfiteatrele de evenimente A01, A11 și Aula Magna „Ioan Curea”.
După o perioadă îndelungată de limitare a evenimentelor la întâlniri și dialoguri online sau cel mult hibride, ne provoacă o deosebită bucurie să anunțăm organizarea unui eveniment la care anticipăm o participare de public deosebit de largă, un cadru de întâlnire directă a studenților cu reprezentanții companiilor și instituțiilor angajatoare din zona de vest. Grație parteneriatelor de lung parcurs, pe care UVT le-a stabilit cu marile companii angajatoare din regiunea de vest, dar și cu reprezentanți ai mediului antreprenorial din comunitatea județului și regiunii noastre, avem acum oportunitatea de a facilita prezentarea a sute de oportunități de carieră, oferite tinerilor studenți și absolvenți ai UVT, unde vor identifica noi șanse pentru definirea lor ca profesioniști, în cadrul proiectelor și echipelor pe care acești angajatori le promovează. Putem spune că în această săptămână, în cele două zile ale carierei, în spațiul acestui eveniment complex ce se desfășoară la UVT, mulți dintre studenții de azi vor descoperi opțiuni atractive pentru viitorul lor profesional și pentru devenirea lor ca lideri ai lumii de mâine.”, a spus rectorul UVT, Marilen Pirtea.
Cu ocazia evenimentului va avea loc și semnarea unui acord de parteneriat între UVT și Nokia România.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nicolae Ciucă, sacrificat ritualic pe modelul Viorica Dăncilă

Din interiorul PNL a fost răspândită ştirea că decizia este ca şi luată, partidul urmând…

17 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 10 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 10.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

10 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

14 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

16 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

16 ore ago