Administratie

Marcel Ciolacu, la Timișoara, pe tema prețurilor la combustibili: „ Astea sunt efectele scumpirilor la energie, costul este plătit de toată lumea”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, prezent la Timișoara, a vorbit despre măsurile pe care guvernul le-a luat pentru a tempera efectele creșterii prețurilor la combustibili. Totuși, el a vorbit doar despre un ajutor acordat transportatorilor, dar nimic despre omul de rând. „Astea sunt efectele scumpirilor la energie”, a spus sec Ciolacu, amintind doar că în Ucraina e război.

Conform liderului social-democrat, există măsuri care le poate lua guvernul și cele luate prin efectul legii, fără a da amănunte la ce se referă pe tema benzine sau motorinei.

Există măsuri pe care le poate lua Executivul prin OUG și măsuri care se pot lua prin lege, numai prin lege. Întotdeauna sunt discuții în Parlament pe teme economice, nu e nimic programat, sunt discuții și la nivelul Guvernului, și la nivelul coaliției și vedem. Vă spun, tocmai ce s-a venit cu un pachet de sprijin pentru România destul de consistent, mai ales zona economică pentru prima oară a depășit zona socială. S-a venit punctual pentru transportatori cu o reducere la acciză, ceva foarte clar – și la distribuitori și la transportatorii pentru persoane”, a spus Ciolacu.
Asta este, s-a scumpit energia, toată lumea plătește acest cost a mai spus șeful PSD. E război la graniță, a subliniat el.
„Astea sunt efectele scumpirilor la energie, costul este plătit de toată lumea, din SUA până în Europa și, mai nou, sunt efectele războiului din Ucraina cu adevărat cu o influență mai negativă asupra țărilor care au granița cu Ucraina. Cazul României, știți foarte bine că avem 650 de km de graniță cu Ucraina și suntem cei mai expuși la astfel de fenomene”, a mai declarat Ciolacu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

24 de minute ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

47 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

17 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

17 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

18 ore ago