Primăria Timişoara

Toate abonamentele Timpark se pot acum achiziționa online

Luna iunie aduce o ușurare semnificativă a modului în care se vor putea obține abonamentele de parcare pentru rezidenți în Timișoara. Depunerea actelor, plata acestora și obținerea lor se va putea realiza online.

Abonamentele Timpark pentru rezidenți și pentru vehicule electrice pot fi cumpărate online, începând de marți, 31 mai. După verificarea documentelor, în funcție de volumul de cereri depuse, abonamentele vor fi transmise posesorilor prin e-mail.

Acestea vor putea fi achiziționate prin intermediul site-ului https://www.timpark.ro/, unde sunt deja disponibile abonamentele de uz general pentru Zonele I, II și III și cel mixt. Tranzacția va putea fi realizată prin intermediul unui card bancar și va fi condiționată de transmiterea documentelor necesare pentru eliberarea abonamentului de rezident.

Angajații Timpark vor verifica documentele și vor elibera abonamentul. Până la automatizarea completă a procesului, va fi posibil să existe un decalaj de câteva zile între depunerea cererii și eliberarea abonamentului, impus de numărul de cereri care se înregistrează pe site. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă rugăm să-l luați în calcul”, au anunțat cei de la Timpark.

Pentru eliberarea abonamentului de rezident este nevoie de: actul de identitate (inclusiv mențiunea privind stabilirea reședinței pentru persoanele care nu au domiciliu în Timișoara) și certificatul de înmatriculare al vehiculului cu inspecția tehnică periodică valabilă.

Suplimentar, sunt necesare: certificatul de căsătorie pentru persoanele care solicită un abonament rezidențial pentru un vehicul deținut de soțul/soția acestora; certificatul de naștere pentru persoanele care solicită un abonament rezidențial pentru un vehicul deținut de o rudă de gradul I sau; o dovadă din partea proprietarului entității juridice pentru persoanele fizice care solicită un abonament rezidențial pentru un autovehicul înmatriculat pe persoana juridică respectivă.

Abonamentul rezidențial se poate elibera pentru un singur autovehicul/persoană și nu este transmisibil.

Tot de marți se va implementa și modificarea aplicată regulamentului TimPark, anume acordarea de abonamente rezident pentru mașinile de la firmă.

Am ascultat sugestiile voastre și în ultima ședință de Consiliu Local am aprobat împreună cu colegii mei câteva modificări la regulamentul de parcări, care au venit ca prim feedback din partea voastră, a cetățenilor. Astfel, atât cei care conduc mașini de firmă, cât și cei care folosesc mașina unei rude de gradul întâi, vor putea să-și facă abonament pentru rezident.  Principiul rămâne același: o persoană, un abonament de rezident. Lucrăm la îmbunătățirea și digitalizarea serviciilor publice și vrem să extindem această facilitate și pentru abonamentele de parcare cu regim special, precum cele pentru donatorii de sânge, pentru veterani și pentru persoane cu dizabilități”, a spus viceprimarul Ruben Lațcău.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

2 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

4 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

7 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

7 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

7 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

7 ore ago