Sănătate

Un important congres mondial de ecografie va avea loc Timișoara, între 25 şi 28 mai

Federația Mondială pentru Ecografie în Medicină și Biologie și Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” aduc la Timișoara oaspeti de pe șase continente, respectiv America de Nord, America de Sud, Europa, Australia, Africa și Asia de Est pentru a participa, între 25 și 28 Mai 2022, la Congresul Federației Mondiale pentru Ecografie în Medicină și Biologie – WFUMB 2022.

În fiecare zi de congres, simultan în opt săli de conferințe, vor fi audiate sesiuni de comunicări științifice, cursuri și lucrări de specialitate în domeniu, vor fi prezentate noi ghiduri pentru aplicații în ecografie și modalități de adoptare a eforturilor depuse în cercetare de către echipe din întreaga lume. Lucrările congresului sunt considerate evenimenul mondial al anului în ecografie astfel că cele peste 40 de state participante sunt reprezentate la vârf de medici și profesori implicați în practica clinică și în cercetare în Grecia, Israel, Franța, Japonia, Oman, Paraguay, Austria, Canada, Venezuela, Taiwan, Ukraina, Korea de Sud, Tunisia, Germania, Italia, Olanda, Fiji, Danemarca, Elveția ș.a.

Ecografia sau sonografia este o tehnică de explorare imagistică neinvazivă ce oferă informații și diagnostic în timp real. Un dispozitiv pus în contact cu pielea produce unde sonore de înaltă frecvență și primește răspuns, sub forma unui ecou, de la organele interne. Metoda este folosită din anii 50 și de-a lungul timpului a devenit un instrument indispensabil în medicină și biologie. Se poate face ecografie mamară, endovaginală, abdominală, vasculară, cardiacă, musculoscheletică ș.a.

Între președinții Congresului se află și doi români, respectiv prof. univ. dr Ioan Sporea și prof. univ. dr Alina Popescu, alături de reprezentanți din Germania și Brazilia.

Lucrările, susținute în limba engleză, încep zilnic la ora 9 în Centrul de congrese al hotelului Timișoara și vor fi susținute și audiate de 1000 de participanți.

Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie este membră a Societății române de ecografie în medicină și Centru de Excelență a Federației Mondiale de Ultrasonografie. Clinica funcționează în SCJUT cu 12 saloane și 45 de paturi pentru pacienți, personalul medical este implicat în domenii de cercetare și în educație universitară și postuniversitară. Ediția precedentă a congresului a avut loc în Australia.

“În Timișoara, în această săptămână va fi un regal medical, reprezentat de Congresul Mondial de Ultrasonografie WFUMB 2022. Ne dorim să aducem împreună toată lumea medicală care utilizează această tehnică, lume greu încercată în ultimii doi ani și tuturor celor care au răspuns invitației noastre, le urăm un cald bun venit la Timișoara!”, declară Prof.univ.dr Alina Popescu, șeful Clinicii de Gastroenterologie și Hepatologie a SCJUT.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

O oră ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

2 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

4 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

6 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

8 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

9 ore ago