Politica

Marcel Ciolacu, atacuri în valuri la adresa PNL. Liderul PSD e convins însă că actuala coaliţie nu se va rupe

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi-a atacat dur colegii de coaliţie din PNL, după ce aceştia din urmă au respins, în mai multe declaraţii publice, impozitarea progresivă sau impunerea unor noi taxe. Liderul PSD i-a catalogat pe unii liberali drept “tiriplici care au distrus această ţară”.

Marcel Ciolacu i-a atenţionat pe liderii liberali să fie mai atenţi la unele declaraţii pe care le fac în spaţiul public. Fără a da nume, el s-a referit inclusiv la premierul Nicolae Ciucă, cel care anunţa vineri că PNL nu va susţine niciodată impozitarea progresivă sau impunerea unor noi taxe şi impozite.

„Să stăm la masă să ieșim cu ceva. Repet: eu nu sunt pompier de serviciu. Eu vreau o coaliție responsabilă. Eu am vrut sa fie foarte clar și înțeles de toată lumea. Vreau un mediu de afaceri așezat, corect, pe aceleași principii și o protejare a celor cu venituri mici și mijlocii. M-am săturat ca la fiecare discuție așezată să apară tot felul de tiriplici care să ne spună cât de luminos conturează ei viitorul României, după ce au distrus această țară. Apar tot felul de oameni care ne spun ce minunată este cota unică, dar în prezent noi nu mai avem cotă unică, avem tot felul de excepții. Eu vreau să intervenim pentru că nu se poate ca în anumite zone, cum este piața carburanților, să lăsăm specula la liber”, a declarat Ciolacu

El a atacat fostele guvene liberale, arătând că actualul Cod fiscal arată ca în Evul Mediu.

“Am pornit după doi ani de zile de guvernare de dreapta, în care în primul guvern am gestionat cel mai prost din lume, având cea mai excesivă mortalitate, oamenii neavând acces la actul medical. Prioritățile de atunci era să dăm sute de milioane unor oameni de afaceri pe care nu le-au plătit alți patru sau cinci prim miniștri înainte și s-a dovedit o decizie greșită. Am venit în pandemie către cetățeni și către oameni de afaceri cu un efort de 2% din PIB, cam la nivelul țărilor din Africa, Congo sau alte țări, când în toată Europa acest efort depășea 5% (…) Vrem să generăm un sistem normal, o societate normală sau vrem să continuăm să trăim cu ”bule papale” și cu avantaje obținute doar de anumiți oameni sau prin presiuni asupra unor oameni politici. Am rezolvat și cu pensiile speciale în 30 de zile! Este evident faptul că trebuie să aplicăm un impozit progresiv pentru aceste venituri și să încheiem o dată pentru totdeauna această discuție în România”, a continuat Ciolacu.

Totuşi, el a spus că PSD nu vrea ruperea coaliţiei, ci stabilirea unor reguli.

Nu vreau să mut discuția pe unii miniștri! Sunt lucruri care se fac mai ușor într-o coaliție, altele mai greu. Sunt ferm convins că continuăm această coaliție și vom construi. Poate și eu am greșit că nu am spus și am explicat foarte clar ce cred eu că este bine pentru societatea româneasc. Nu am dat ultimatumuri, nu am dat linii roșii, am explicat principiile pe baza cărora stăm la masă. (…) Nu vorbim de nicio intrare, de nicio ieșire”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

O oră ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

2 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

4 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

4 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

5 ore ago