Social

Percheziţii la două societăţi din Timişoara, cu mandat european, într-un dosar de spălare de bani

La data de 27 iunie 2022, în baza unui Ordin European de Anchetă, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la sediile a două societăți comerciale, din municipiul Timișoara, fiind efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Având în vedere faptul că la data de 28 noiembrie 2018 în Italia, a fost arestat un bărbat, deoarece acesta s-a folosit de interpuși dispuși să-și asume calitatea de titulari ai anumitor bunuri provenite din infracțiuni, în scopul evitării sechestrării acestora (printre care și două microhidrocentrale situate în localitățile Feneș și Obreja din România), prin Ordinul European de Ancheta emis de autoritățile judiciare din Germania și Parchetul Bologna – Direcția Districtuală Antimafia, s-a solicitat efectuarea de către autoritățile române a mai multor activități de anchetă penală și a unor percheziții la sediile a două societăți comerciale din Timișoara. Bărbatul reţinut în Italia a săvârşit fapte  in vederea înleznirii unei organizaţiei mafiote „Ndragheta Calabreza” care activa in localitatea Melito de Porto Salvo.

Astfel, la data de 27 iunie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la sediile a două societăți comerciale din municipiul Timișoara, fiind efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

În urma efectuării perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente contabile din anii 2017-2021, precum și documente juridice.

De asemenea, au fost identificate mai multe conturi și bunuri imobile ale societăților (două microhidrocentrale) în vederea aplicării de sechestre.

O femeie a fost condusă la sediu D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

1 minut ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

13 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

13 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

20 de ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

20 de ore ago