Politica

Războiul “notificărilor”. Ameninţat cu judecata, senatorul Raoul Trifan îi răspunde lui Alin Nica

În urmă cu câteva zile, preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, i-a trimis senatorului USR Raoul Trifan o “Notificare” oficială, prin care îi solicita retragerea unor declaraţii, în caz contrar ameninţând cu o acţiune în instanţă. Trifan îi răspunde, tot oficial, lui Nica, fără însă să retracteze vreun cuvânt.

Într-un răspuns oficial, tot o “Notificare”, Raoul Trifan nu doar că n-a retractat niciun cuvânt, aşa cum i-a cerut Alin Nica, dar a continuat să-i amintească preşedintelui CJ Timiş unele lucruri. Prezentăm mai jos răspunsul lui Trifan:

“Stimate domn,

Subsemnatul RAOUL TRIFAN (…) în considerarea notificării recepționată la data de 15.06.2022, formulez prezenta NOTIFICARE prin care solicit ca de la data comunicării prezentei:

(i) să procedați la încetarea săvârșirii faptelor ilicite de prezentare în spațiul public a unor informații denigratoare care aduc atingere onoarei, demnității și reputației subsemnatului;

(ii) să procedați la retractarea informațiilor denigratoare prezentate, ce aduc atingere imaginii subsemnatului;

(iii) să procedați la încetarea actelor de amenințare formulate la adresa subsemnatului, pentru următoarele MOTIVE:

(1) Din analiza informațiilor existente în mediul public și nu numai, precum și din analiza comportamentului dvs. se desprinde concluzia clară că ați dorit și ați urmărit să obțineți o finanțare cât mai consistentă pentru Consiliul Județean Timiș, în contextul implementării proiectului Timișoara – Capitala Europeană a Culturii 2023.

(2) Demersurile dvs. au avut finalitatea dorită. La data prezentă, o mare parte dintre fondurile care ar fi trebuit să fie alocate Municipiului Timișoara au fost alocate de către Guvernul României către Consiliul Județean Timiș.

(3) Resurse bugetare însemnate vor fi direcționate de la nivel central către Consiliul Județean Timiș, condus de către dvs., astfel că veți putea dispune de acestea, așa cum ați dorit.

(4) Fără a ține cont de dreptul la liberă exprimare al subsemnatului, exercitat de mine în limitele prevăzute de lege, mi-ați transmis o notificare agresivă prin care mă amenințați cu formularea unei/unor acțiuni în justiție.

(5) Așa cum ați procedat și în trecut, încercați să blocați exercitarea dreptului la liberă exprimare prin intimidare și amenințări. Dreptului subsemnatului de a comunica idei și fapte îi opuneți dreptul dvs. la protejarea reputației, fără a ține cont de baza factuală prezentată sumar mai sus.

(6) Încercați să mă intimidați în ideea de a mă împiedica să mai prezint relatări cu privire la aspect de interes public care ar trebui cunoscute. Faptele ce stau la baza afirmațiilor mele au fost evidențiate și aduse la cunoștința publicului inclusiv de către presă, după cum bine cunoașteți.

(7) Fără a face o analiză exhaustivă a comunicărilor efectuate în spațiul public, este evident că ați săvârșit fapte ilicite de prezentare în spațiul public a unor informații denigratoare care aduc atingere onoarei, demnității și reputației subsemnatului. Amintesc în acest sens, cu titlu exemplificativ, referirile la adresa mea din cadrul conferinței din 15.06.2022.

(8) În loc să depuneți diligențele necesare pentru a vă asigura că există fonduri suficiente pentru implementarea proiectului Timișoara – Capitala Europeană a Culturii 2023, interesul dvs. primordial a fost acela de a vă asigura că autoritatea publică pe care o conduceți va fi beneficiarul unor fonduri cât mai însemnate, pe seama și în detrimentul Municipiului Timișoara.

(9) Ați transformat proiectul Timișoara – Capitala Europeană a Culturii 2023 într-o dispută politică personală. În detrimentul unei abordări constructive de natură să conducă la o pregătire cât mai bună a evenimentelor culturale ce vor avea loc în anul 2023 în Timișoara, ați preferat o abordare distructivă, singurul scop urmărit fiind acela de a face cât mai dificil posibilă organizarea evenimentelor menționate de către Municipiul Timișoara.

(10) Amenințările adresate mie se circumscriu abordării distructive menționate. Prin notificarea transmisă la 15.06.2022 susțineți, printre altele, că spațiul public nu poate deveni o ”tribună a insultelor la adresa unor persoane fizice” însă comportamentul dvs. este total contrar celor susținute.

(11) La o analiză sumară a ieșirilor dvs. publice se observă existența a numeroase informații denigratoare la adresa mea și a altor persoane care aduc atingere onoarei, demnității și reputației. Între ceea ce susțineți și ceea ce faceți există o mare discrepanță.

(12) Fără a ține cont de conținutul dreptului la liberă exprimare, prevăzut și protejat de art. 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului și de limitele legale în care acest drept a fost exercitat de mine, îmi solicitați, amenințându-mă totodată, să încetez să îmi mai exercit acest drept.

(13) În speranța că prezentul schimb de notificări va conduce și la o autoevaluare a comportamentului dvs., vă asigur de întreaga mea disponibilitate de a acționa, în continuare, în interesul timișorenilor, independent de amenințările recepționate.”

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

21 de minute ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

O oră ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

3 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

4 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

4 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

5 ore ago