Primăria Timişoara

Armonia și înțelegerea au triumfat pentru proiectele CLT legate de deșeurile în construcții din Timișoara. USR și PNL au votat inițiativa

Plenul online, considerat ”de vacanță” de unii dintre aleșii locali timișoreni, organizat marți seara, a adus și marea surpriză a trecerii în armonie totală a proiectului care a dus la scandal în plenul ordinar precedent, dar și la lăsarea viceprimarului Cosmin Tabără fără Direcția Patrimoniu. De fapt era vorba de două proiecte, cele legate de șantierele din Timișoara, deșeurile din construcții și trasabilitatea acestora, picat la vot din cauza abținerii liberalilor. Ei bine, marți acesta a trecut și chiar cu toate voturile, în plus cei de la USR au recunoscut că existau totuși ceva probleme între ele două proiect.

Reuniți pe internet, consilierii locali au trecut proiectul în cadrul plenului extraordinar și au arătat că se poate și cu dialog. Așadar, s-a votat regulamentul „privind gestionarea deșeurilor din construcții și demolări în Municipiul Timișoara”, cât și cel „privind stabilirea măsurilor de protecţia mediului în timpul executării lucrărilor de construcţii în Municipiul Timișoara”.

În plus, s-a putut rezolva și problema suprapunerii unor prevederi.

„Între cele două proiecte unde au fost acele disensiuni s-au eliminat zonele de suprapunere și acum cred că nu ar mai trebui să existe nicio obiecție”, a anunțat consilierul local USR, Răzvan Negrișanu, astfel că cele două au fost și readuse în plen”, a spus Răzvan Negrișanu, consilier local USR.

”Ecologista” Aida Szilagy, inițiatoare a unuia dintre proiecte, a spus că acum se poate chiar trece la valorificarea deșeurilor din construcții, în sectorul public.

„Ceea ce face acest regulament este a da clarifica modul în care se declară gestionarea acestor deșeuri. Care a fost principala problemă? Așa cum o văd eu, în calitate de specialist, modul în care erau alcătuite planurile de gestionare a deșeurilor. Cumva pe genunchi, fără să dea informații reale din practică și fără să putem să avem posibilitatea să urmărim ce se întâmplă cu aceste deșeuri după ceea ce s-a declarat în planul de gestionare. În completare, proiectul vine să solicite și un raport final asupra modului în care au fost gestionate aceste deșeuri, împreună cu documente justificative necesare”, a spus consiliera locală USR.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 minute ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

35 de minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

O oră ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

5 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago