Două cadre didactice și cinci studenți din cadrul Facultatății de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest au participat în perioada 11 – 16 iulie la cel de-al doilea Program de Studiu Intensiv organizat în cadrul proiectului „Smart Teaching in Accounting – Meeting Place Online (STAMP Online)”, parte a Erasmus+. Programul a fost găzduit de ISM University of Management and Economics din Vilnius, Lituania și a reunit 57 studenți și 23 de cadre didactice din 11 țări, inclusiv SUA.
În cadrul proiectului este prevăzut un număr total de trei programe de studiu intensiv. Primul dintre acestea a fost găzduit online, pe fondul pandemiei COVID-19, de Universitatea de Vest din Timișoara, în toamna anului 2021. Cel de-al treilea program este planificat pentru iulie 2023, urmând a fi organizat la Universitatea Leopold Franzens din Innsbruck, Austria.
Proiectul STAMP Online este implementat de Universitatea de Vest din Timișoara, în calitate de lider, în parteneriat cu alte 11 universități din Europa: Leopold-Franzens-Universität, Innsbruck, Austria, Université de Bretagne-Sud, Vannes, Franța, Friedrich Alexander Universität Erlangen Nürnberg, Germania, Diethnes Panepistimio Ellados, Kavala, Grecia, Università degli Studi di Urbino Carlo Bo, Urbino, Italia, ISM University of Management and Economics, Vilnius, Lituania, Université du Luxembourg, Luxembourg, Bournemouth University, Marea Britanie, Instituto Politecnico do Porto, Portugalia; Universidade de Vigo, Spania; Corvinus University of Budapest, Ungaria.
„Universitățile participante sunt membre ale rețelei internaționale Association des Formations Européennes à la Comptabilité et à l’Audit („AFECA”), înființată în Franța, în anul 1993. Cu un număr inițial de 6 membri, rețeaua s-a extins în timp și a reușit să faciliteze cooperarea internațională a studenților timp de aproape 30 de ani. Prin Programele de Studiu Intensiv anuale, finanțate prin fonduri Erasmus, studenții au ocazia de a-și îmbunătăți cunoștințele de contabilitate, audit, fiscalitate și raportare financiară, precum și de terminologie de specialitate în limba engleză, dar și de a cunoaște cultura țărilor participante. De-a lungul timpului, programele de studiu au dovedit că pot lăsa o amprentă puternică asupra carierei profesionale a participanților.” a menționat Ovidiu Constantin Bunget, director de proiect și vicepreședinte AFECA.
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…