Politica

Raoul Trifan: “Avem un guvern de 50 de bani, condus de un plagiator dirijat de Servicii”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, critică dur măsurile luate de coaliţie în privinţa fiscalităţii. Dincolo de-a fi haotice, aceste măsuri vor conduce la o creştere a preţurilor, iar românii vor avea numai de suferit, spune acesta.

Raoul Trifan aminteşte că actualii guvernanţi au promis că nu vor creşte nicio taxă, lucru care nu s-a întâmplat.

“Uite taxa, nu e taxa, vine taxa iar! Cam la asta se rezumă comunicarea din ultimele luni a coaliției securisto-socialiste PSD-PNL. Au încercat să ducă românii cu zăhărelul mințind că nu vor mări taxele sau încercând să mascheze acest lucru după o tot felul de idei și propuneri. Dar iată că tot aici s-a ajuns”, afirmă Trifan.

El spune că măsurile fiscale anunțate de coaliţie sunt haotice, fără a fi susținute de calcule de impact sau de eficiență, și vor agrava problemele economice cu care se confruntă românii în prezent.

“Aceste măsuri includ creșterea TVA-ului pentru o serie de servicii și produse, creșterea impozitelor pe proprietate, scăderea plafonului până la care o firmă poate fi considerată microîntreprindere, dublarea taxelor pentru unele PFA-uri. România pierde deja miliarde de lei anual din cauza evaziunii fiscale la alcool și țigări. O creștere a accizelor (se va mări TVA de la 5 la 9% pentru serviciile oferite de restaurante, unități de catering și hoteluri, iar pentru băuturile cu zahăr și berea fără alcool de la 9 la 19%) va avea două efecte ușor de anticipat: creșterea evaziunii fiscale și a consumului de produse contrafăcute, cu impact asupra sănătății consumatorilor”, a continuat Trifan.

Creșterea TVA va duce imediat şi la o creștere a prețurilor, iar consumatorul final va suporta, în cele din urmă, toate creșterile de taxe, arată Trifan.

“Dar e în regulă, astăzi a intrat în vigoare compensarea cu 50 de bani/l la prețul carburantului. Avem un guvern de 50 de bani, condus de un plagiator dirijat de Servicii. Mentalitatea coaliției de guvernare nu are nimic de-a face cu economia reală și cu atât mai puțin cu protecția socială reală.  Vechii politicieni sunt eficienți doar când trebuie să își protejeze sinecurile, plagiatele și oamenii din sistem. Ei ne aruncă acum cu dispreț 50 de bani, dar prețul plătit de români pe termen lung va fi mult prea mare”, a conchis senatorul USR.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

46 de minute ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

O oră ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

2 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

3 ore ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

5 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

6 ore ago