Societatea Colterm pare să fi învățat din experiența anului precedent și în această vară a constituit stocuri de cărbune și gaz. La primul capitol în depozite sunt 10.000 de tone, iar la gaze naturale s-a ajuns a 6.000 de MWh, a anunțat societatea.
Totuși, trebuie să remarcăm că aceste cantități nu sunt foarte mari. În lunile de iarnă se folosesc în jur de 1.600 de tone de cărbune pe zi, deci cantitatea actuală din stocuri nu ar acoperi zece zile de încălzire. La fel, la gaze naturale, Colterm anunță că sunt stocați 6.000 din cei 40.000 de MWh cât a fost stabilit de autorități.
”Dorim să îi informăm pe abonații noștri că pregătirile pe care le-am demarat încă de luna trecută, pentru sezonul de încălzire 2022-2023, continuă, sens în care stocurile de combustibil sunt preocuparea noastră principală, în această perioadă. Concret, încheiem luna iunie cu un stoc de 10.000 tone de cărbune, urmând ca și în perioada următoare să continuăm aprovizionarea, astfel încât, pentru asigurarea necesarului pentru sezonul rece următor, să avem asigurată cantitatea totală de cărbune. De asemenea, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale pentru iarna care urmează, am reușit să înmagazinăm, până în prezent, cantitatea de 6.000 MWh de gaze (din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorități)”, transmit cei de la Colterm.
Totodată, continuă și lucrările de investiții demarate pe rețelele termice secundare și primară. Astfel, de la data demarării lucrărilor aferente proiectului cu finanțare europeană intitulat „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II” (martie 2021) și până în prezent, au fost executate lucrări pe o lungime de 4.825 metri rețea primară, dintr-un total de 9.067 metri (realizat 53,21 %) și 16.865 metri rețea secundară, dintr-un total de 20.095 metri (realizat 83,92 %).
“Reamintim că aceste lucrări vor continua și în perioada următoare, până spre finele lunii iulie 2023, iar ca atare vor genera unele întreruperi în alimentarea cu energie termică, fapt pentru care le cerem din nou scuze clienților noștri și le mulțumim pentru înțelegere și încredere. O serie de reparații se efectuează și la morile de cărbune de la cazanele de abur de la CET Sud. Până în prezent am finalizat reparațiile la două mori de la cazanul 3 și ventilatorul de gaze arse, precum și la instalațiile de termoficare din incinta CET Sud. Simultan, continuăm să executăm și lucrări pentru eliminarea neetanșeităților de pe rețelele secundare și primară, astfel încât să fie asigurate condiții optime de furnizare a energiei termice, în sezonul de încălzire 2022-2023”, au continuat reprezentanţii Colterm.
În ceea ce privește situația debranșărilor/deconectărilor, până în prezent, au depus cereri de deconectare individuală un număr de 793 de proprietari de apartamente, iar 36 au solicitat debranșarea, respectiv rezilieri ale contractelor de furnizare a energiei termice, dintre care 16 asociații de proprietari și 20 de case individuale sau apartamente cu branșamente separate.
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…