Social

Recensâmântul se prelungeşte din nou, până în 31 iulie. Situaţia recenzării în Timiş

La solicitarea Institutului Naţional de Statistică (INS), Guvernul va prelungi cu încă o săptămână perioada de recenzare, respectiv până pe data de 31 iulie. Iniţial, culegerea de date de pe teren trebuia finalizată pe 17 iulie, dar a fost o primă amânare pentru 24 iulie. Ritmul recenzării în judeţul Timiş este extrem de lent.

INS a pregătit o Hotărâre de Guvern prin care recenzarea va fi prelungită cu încă o săptămână, respectiv până pe data de 31 iulie. Decizia vine în urma ritmului foarte lent în care are loc Recensământul. Un ritm care a fost constatat şi în judeţul Timiş.

Astfel, în prima etapă a Recensământului, în Timiş au fost 318.000 persoane autorecenzate. O estimare făcută de Direcţia Regională de Statistică Timiş arată că la nivelul judeţului ar fi aproximativ 707.000 persoane. În etapa a doua a Recensământului au mai fost recenzate 187.000 de persoane, de unde rezultă că ar mai fi de rencezat în jur de 200.000 de persoane. Un lucru aproape imposibil, chiar şi până în 31 august, luni, 18 iulie, de exemplu fiind recenzate 6.800 de persoane.

În Timişoara situaţia pare chiar mai rea. În prima etapă s-au autorecenzat 134.000 de persoane, dintr-o estimare de aproximativ 299.000 de persoane. În etapa a doua au fost recenzate 46.000 de persoane, de unde rezultă că ar mai fi de recenzat aproximativ 121.000 de persoane. Luni însă au fost rencezate doar 1.669 de persoane în Timişoara.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 minute ago

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

13 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

14 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

16 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

17 ore ago