Politica

Nicolae Robu despre candidatura pentru un nou mandat de primar al Timişoarei: „Îmi doresc să candidez din partea PNL”

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a afirmat că doreşte să candideze pentru un nou mandat de edil-şef din partea PNL, chiar dacă se află într-un conflict deschis cu liderii organizaţiei judeţene. Doar dacă va fi refuzat, va candida independent. Robu a afirmat că există „grupuri de interese” care i-ar fi oferit o poziţie de senator, doar pentru a nu candida. Mai mult, el a „dezvăluit” că şi în 2012, tot „grupuri de interese” l-ar fi ofertat cu o funcţie de ministru, pentru a nu candida la scaunul de primar al Timişoarei.

În urmă cu aproximativ o săptămână, preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a prezentat o listă cu potenţiali candidaţi ai filialei la funcţia de primar al Timişoarei. Pe listă apăreau viceprimarul Cosmin Tabără, deputatul Marilen Pirtea, Nicolae Robu şi… Alin Nica. Ulterior acestei declaraţii, Pirtea a afirmat că nu ştie cum a ajuns numele lui pe această listă, nespunând însă dacă acceptă sau nu o candidatură. La fel, Tabară a spus că e prematuir să vorbească despre o candidatură.

În schimb, fostul primar al Timişoarei Nicolae Robu a afirmat că vrea să candideze pe lista PNL. Într-o discuţie live cu fanii săi de pe Facebook, Robu a spus că, doar dacă nu va fi acceptat de PNL Timiş, va candida ca independent. De menţionat că Robu se află în plină campanie electorală de mai mai bine de o jumătate de an, anunţând de mai multe ori ca va candida sub orice formă. De menţionat că el se află încă în conflict cu actualii lideri ai PNL Timiş, conflict de care a amintit şi acum.

 „Mi-am dat demisia din fruntea organizaţiei Timiş a PNL dezgustat de conduita pe care am văzut-o la unii colegi. Am aflat cât de trădat am fost şi la niveluri înalte şi la niveluri mai joase. Atunci mi-am zis: ce să caut eu aici şef? Nu mi-am dat demisia din PNL, dar nu am vrut să fiu şef al unor oameni care fac aşa ceva. Asta nu înseamnă că nu doresc să candidez din partea PNL. Îmi doresc să candidez din partea PNL. Dar încă o dată, în primul rând eu vreau să candidez, aşa trebuie receptat ce am spus înainte. După aceea vin ramificaţiile din partea PNL. Dragoste cu de-a sila nu se poate, nu o să forţez nota. Dacă nu sunt dorit, candidez independent”, a afirmat Robu.

El a mai afirmat că există „grupuri de interese” care nu-l doresc primar, iar pentru a nu candida a primit oferta de-a merge senator. Fără să spună pe lista cărui partid a primit această ofertă, Robu a menţionat că a refuzat-o şi va candida doar pentru scaunul de primar al Timişoarei. Mai mult, el a spus că tot „grupuri de interese” nu l-au dorit primar nici în 2012, mnd a candidxat pentru prima dată la primărie, „fiindcă cu mine au înţeles că nu fac niciun gheşeft”. Atuci, pentru a nu candida, i s-ar fi oferit chiar funcţia de ministru al Educaţiei, pe care a refuzat-o. Cum nici „fanii” nu l-au întrebat ce „grupuri de interese” au în portofoliu funcţii în guvern, nici el n-a dezvăluit acest lucru.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

34 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

20 de ore ago