Marilen Pirtea nu știe cum a ajuns propunere de candidat pentru funcția de primar al Timișoarei

O simplă înșiruire de nume realizată de președintele PNL Timiș pentru candidatura pentru funcția de primar al Timișoarei pare să agite mult mai mult decât e cazul apele în viața politică timișoreană. Chiar unul dintre cei ”înșiruiți”, Marilen Pirtea, e modest și spune că nu știe să se fi discutat despre o asemenea listă sau o candidatură a sa. Nu că nu ar dori să intre pe acea listă…

O banală declarație de presă a lui Alin Nica a avut efectul ridicării nivelului politic din Timișoara. A înșirat patru nume de persoane, inclusiv al său, ca și posibili luptători politici împotriva lui Dominic Fritz. Cât de mult se va speria acesta de numele respective rămâne de văzut, cert este că deocamdată acea înșiruire de nume pare să fie o banală listă spusă în grabă la o întrebare a presei. O recunoaște chiar unul dintre candidații vehiculați, care încearcă să își explice de sunt doar patru nume și cum s-a ajuns la o asemenea discuție. Vorbim despre Marilen Pirtea care, modest, face o înșiruire a funcților sale politice și ulterior se întreabă cum s-a luat o decizie care, oricum, nu prea există încă.

În spațiul public au loc în această perioadă o serie de discuții și de dezbateri ce privesc un potențial candidat al PNL Timiș la Primăria Timișoarei, fiind invocat în acest subiect și numele meu. Până la acest moment au fost vehiculate patru nume de potențiali candidați și, desigur, mă întreb și eu, cum probabil se întreabă foarte multă lume, care sunt argumentele și motivele pentru care se vehiculează patru nume, nu mai multe sau mai puține, dar și de ce acele nume sunt invocate, limitativ, și nu apart și altele, în plus. Personal, chiar dacă sunt ales de colegii liberali prim-vicepreședinte al PNL Timiș, membru al Biroului Politic Județean al PNL și parlamentar de Timiș, nu îmi aduc aminte ca astfel de discuții să fi avut loc în vreun for al partidului, deocamdată. Astfel de decizii, importante și cu greutate pentru partid, cu siguranță că se vor lua în urma unor măsurători, a unor sondaje, interne sau externe partidului, care să pună în evidență cum este profilul de edil local pe care și-l doresc timișorenii, iar mai apoi care este percepția unor potențiali candidați, care să corespundă acestui profilul”, spune, luni dimineața, Marilen Pirtea.

El analizează modul de gândire al partidelor actuale și concluzionează că acestea urmăresc, de fapt, doar victoria cu principiul ”vedem ce facem după”. Ca și exemplu negativ dă, desigur, USR.

Viața politică a ultimilor 30 de ani ne-a arătat că partidele își doresc mai degrabă să câștige alegeri, la orice nivel – local, județean, național, european – iar abia apoi să-și pună problema greutăților majore ce intervin după ce acele alegeri au fost câștigate. Exemplul USR Timișoara este elocvent pentru lipsa totală de adecvare și pentru absența unei minime experiențe de management al mandatului. Câștigarea alegerilor nu trebuie văzută ca un scop în sine, fiind mai degrabă un mijloc „de a face ca pe acolo pe unde ai trecut tu, să fie mai bine decât înainte” (din Nicolae Iorga). Fiecare dintre noi, politicieni sau cetățeni, am fost puși mult prea des în situația de a fi dezamăgiți de această contradicție – dorința de a câștiga alegeri, versus ce reușim să facem bine, odată ce am câștigat alegerile, sau politică versus administrație. Exemplele sunt multe, m-aș opri doar la unul ce s-a suprapus cu perioada studenției mele – speranțele date de Convenția Democratică și revenirea la putere a PSD în 1996”, mai scrie Pirtea.

Din nou plin de modestie, pentru că știe că o asemenea candidatură poate apărea, Pirtea spune că deja are experiența  pentru a oferi  ”garanția unui mandat de primar care să lase în urma sa nu doar amintirea câștigării unor alegeri, ci și un salt în calitatea vieții comunității noastre”.

”Într-un astfel de context, vreau să pun în fața dumneavoastră o altă perspectivă. Nu știu dacă PNL Timiș, o comunitate politică de mare greutate, își consolidează intenția pentru nominalizarea mea, printr-o majoritate de voință, pentru a mă susține să candidez la funcția de primar al Timișoarei, cum încă nu am nici certitudini dacă în calitate de candidat aș fi susținut de cetățeni să câștig aceste alegeri. Știu, însă, că istoria mea profesională îmi oferă satisfacția de a spune cu certitudine că aș găsi soluții pentru a oferi timișorenilor și Timișoarei garanția unui mandat de primar care să lase în urma sa nu doar amintirea câștigării unor alegeri, ci și un salt în calitatea vieții comunității noastre”, subliniază liberalul.

Analizând situația actuală, Pirtea le propune alegătorilor să aibă momente de reflexie pe tema viitorului candidat la primărie.

Aș vrea să vă invit la un moment de reflecție . Timișoara merită un candidat care să câștige funcția de primar sau Timișoara merită un primar bun? Căci, adaug la această întrebare, cine are privilegiul de a fi desemnat prin vot de către timișoreni, să le reprezinte interesele și să le răspundă așteptărilor, are obligația de a nu-i dezamăgi!”, încheie Marilen Pirtea.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

azi nu servim madlene, doar marilene. Pentru uitare a spus: (august 15th, 2022 at 10:13 )

Un ins tern, lucru transmis, din nefericire pentru el, și prin figură, postură, topică și intonație, nu numai prin vorbe. Întrebarea din final este pentru proști: Nu-i așa că ar fi bine ca să fie bine ca să nu fie rău? Dar de ce să ne dedăm unui exercițiu de masturbare intelectual-reflectivă și să nu analizăm în concret: să-l luăm pe Robu, onor liberal. Ne-a dezamăgit el sau nu? Domnu’ rector, aveți un răspuns? Dacă nu, cum vă explicați votul din 2020? Rătăcire populară?
În al doilea rând, omul uită că vine dintr-un partid-instrument al serviciilor, condus de un plagiator (dar asta nu-i, un păcat, nu?), dirijat din afară, de un președinte prașutat la conducerea partidului, la rândul lui, odinioră. Pe plan local, amnezia îl face KO pe intelectualul Pirtea: PNL a pornit împreună cu USR. Chiar și pe plan național. În poziția Convenției Democratice este chiar PNL, din moment ce a adus PSD la putere!
PNL-ul a devenit principala forță de tras în jos nivelul luptei politice locale. PSD-ul dovedește că știe să tacă – ar fi și păcat să-și consume energia, când ai aliat pe unul prost cu gura mare și boală pe dușmanul comun (USR)! Luările de cuvânt ale liberalilor locali pot face obiectul unei meta-analize a declinului acestui partid de la care cetățenii acestui oraș au așteptat multe și care n-a făcut decât să paraziteze fibra anti-comunistă a Timișorii. Semantica (liberal-liber-anti-comunist) ne-a păcălit.

ipocrit a spus: (august 15th, 2022 at 10:30 )

Discuțiile au pornit de la prorectorul Bunoiu care a făcut un aspru rechizitoriu adresat PNL Timiș, ulterior generos mediatizat. În rest au fost doar reacții de sezon!

ctățean nedumerit a spus: (august 15th, 2022 at 10:34 )

Modest sau „modest”? Ca să-l înțelegem pe Hoster.

3 mandate a spus: (august 15th, 2022 at 12:47 )

Ce penibil poate sa fie acest mason plagiator!

George a spus: (august 15th, 2022 at 12:59 )

@azi, alături de celelalte comentarii: 👏👏👏👏👏

Ochiul limpede a spus: (august 15th, 2022 at 13:46 )

Fritz oare stie cum a ajuns primar?Nimic numai tine de logica ,probabil din aceasta cauza votul este un fiasco.Conditia este sa castige cine trebuie😃😉.

Neo a spus: (august 15th, 2022 at 14:52 )

Tocmai modifica legea universitatilor sa fie pe viata rector .
Ramane stapan peste feuda in ciuda lui Bunoiu.
Plagiator, sef grup organizat in UVT de furt prin doctoratele date moca ….

d a spus: (august 15th, 2022 at 14:54 )

hai sa vedem realizarile marelui rector?este uvt in top?
ceva rezultate internationale?
a soptit macar ceva despre plagiate?
a zis ceva despre interlopii din pnl timis?

Partea a spus: (august 15th, 2022 at 14:56 )

Aoleu, a uitat deja ca l-a propus Bunoiu, prorectorul lui. Asta probabil in speranta ca nu mai candideaza la rector si se face loc :)))))
Asta de leadership…

Santu a spus: (august 15th, 2022 at 17:16 )

Marilen PIRTEA, zis și „iepurele lu’ Vasile BLAGA, conțăranul care l-a băgat în politică pe domnul rector.
Dacă îl va ruga Blaga, în numele defunctului PDL, atunci se va arunca și în perete cu capul înainte.
Ăștia de la fostul PDL sunt toți o apă și un pământ, mint cum respiră, amintiți -va de BASESCU zis Petrov, de Nuți UDREA, de băieții ăia de pe la Gorj și de pe la Bistrița.
Președintele lui actual de partid a plagiat ” decât 40 de file” și „deci” nu se pune.
Lucrarea de doctorat a lui Kovesi, de la UVT, are „decât” câteva pagini, nu se pune…. Despre astea se cunosc anumite aspecte, dar cate ori mai fi printre politicienii și simpatizanții PNL cu „decât” câteva pagini copiate?
PIRTEA și BUNOIU, un pedelist notoriu și respectiv, un oportunist pe care l-ar invidia și Nicolae Filimon, personaj demn de romanul „CIOCOII VECHI ȘI NOI”
Ce să mai zicem și noi- candidează bre’ Marilenei, dacă ne-ai zis, da’ dacă ne întrebi noi îți spunem sa te gândești bine, că sigur o iei in freză ( în brațe, în mână,… unde vrei ) și te duci pe tobogan la vale din toate foncțiile pe care le deții.

Hgfe a spus: (august 16th, 2022 at 07:51 )

Timisora nu va vota un oltean primar

Un USR-ist a spus: (august 16th, 2022 at 10:47 )

A apărut ochiosu. Unde ai fost atîta amar de vreme ? Ne-am plictisit fără tine. Nu mai poți tu de Dominic. Să ne pupați undeva. Pe toți.

Ochiul Limpede a spus: (august 16th, 2022 at 16:28 )

Esti tu usr-ist cum este si Fritz roman.Eram doar prin trecere si probabil te-am trezit din pupat în fund.

Remus a spus: (august 17th, 2022 at 01:02 )

Omul asta are IQ sub 80. In mod real, nu e o exprimare plastica. Cei care-l cunosc din facultate, stiu ca e genul prost-lingau-copiaza-bine-gandeste-zero. Pe bune ca nu ar fi trebuit sa termine facultatea, atat de prost era. Colegii lui s-au angajat in banci, au facut cariera in strainatate, au devenit antreprenori de succes, insa tolomacul-pupincurist a reusit sa ramana in facultate si sa prospere ca politician bugetar. Am vazut ca a ajuns deputat PNL. Asta nu ma afecteaza pt ca oricum deputatii voteaza ca maimitele, ce le spune seful de partid. Putea sa fie si o pisica in locul lui. Dar sa existe riscul ca mocofanul asta de Bihor sa ajunga primarul Timisoarei, na, asta chiar e o mare problema. Omul are IQ sub 80, pe masurate!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Shop Express - marea inaugurare
Shop Express - marea inaugurare

Politica vezi arhiva Politica

Grupul liberal al consilierilor județeni s-a completat cu un nou membru

Consiliul Județean Timiș are de marți un nou membru, în persoana PNL-istului Laurentiu Grigore Timiș. El a depus jurământul în cadrul ședinței de plen ordinare de marți. Noul consilier județean liberal are 46 de ani, este pastor al Bisericii Eclesia, președinte la Asociația ”Speranță și Lumină” și director executiv la Asociația ”Ajutor pentru viață”. Activitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grupul liberal al consilierilor județeni s-a completat cu un nou membru
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Ripensia, sfârşit de drum în Cupă. FCU Craiova, prea bună pentru echipa bănăţeană

Drumul Ripensiei în Cupă s-a terminat înainte de a începe cu adevărat. După un succes la Ghiroda, după un meci echilibrat, pentru echipa timişoreană a venit momentul testului suprem. Duel cu o prim-divizionară pentru a ajunge în grupele Cupei României. Şi antrenorul de facto al echipei, Iulian Muntean declara că acest meci va arăta nivelul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ripensia, sfârşit de drum în Cupă. FCU Craiova, prea bună pentru echipa bănăţeană
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Reprezentanții Asociației Camerelor de Comerț Dunărene s-au întrunit în cadrul adunării generale, la Timișoara/FOTO

Timișoara a găzduit, luni, o importantă întrunire a reprezentanților camerelor de comerț din această parte a Europei, organizații economice din mai multe țări care sunt reunite sub umbrela Federației Camerelor de Comerț Dunărene. Gazdă a fost CCIA Timiș, la Centrul Regional de Afaceri a avut loc Adunarea Generală anuală a organizației. Reprezentanții camerelor prezenți la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Reprezentanții Asociației Camerelor de Comerț Dunărene s-au întrunit în cadrul adunării generale, la Timișoara/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș are de marți un nou membru, în persoana PNL-istului Laurentiu Grigore Timiș. El a depus jurământul în cadrul ședinței de plen ordinare de marți. Noul consilier județean liberal are 46 de ani, este pastor al Bisericii Eclesia, președinte la Asociația ”Speranță și Lumină” și director executiv la Asociația ”Ajutor pentru viață”. Activitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grupul liberal al consilierilor județeni s-a completat cu un nou membru
Drumul Ripensiei în Cupă s-a terminat înainte de a începe cu adevărat. După un succes la Ghiroda, după un meci echilibrat, pentru echipa timişoreană a venit momentul testului suprem. Duel cu o prim-divizionară pentru a ajunge în grupele Cupei României. Şi antrenorul de facto al echipei, Iulian Muntean declara că acest meci va arăta nivelul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ripensia, sfârşit de drum în Cupă. FCU Craiova, prea bună pentru echipa bănăţeană
Accident mortal în Banatul Montan. Marţi după-amiază, la ora 12.14, pe DJ 608A, în afara localității Borlova s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui tânăr de 19 ani. Din primele cercetări s-a stabilit că, în timp ce un tânăr de 19 ani, din Borlova, conducea un autoturism din direcția Stațiunea Muntele Mic către...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A căzut cu maşina în pârâu şi a rămas încarcerat! Tragic accident în care un tânăr de 19 ani a murit
Un tânăr care se crede mare artist a fost surprins de camerele de filmare dintr-un tramvai Bozankaya, proaspăt intrat pe traseul liniei 1, în timp ce mâzgălea cu un marker pereții tramvaiului. Acum el va intra în atenția poliției care va putea să realizeze critica operei de artă și să îi explice ce „premiu” va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un tânăr a fost surprins de camerele de filmat când vandaliza unul dintre noile tramvaie ale Timișoarei
Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara va avea, peste câțiva ani, unul dintre cele mai moderne campusuri universitare din România. Marți, la Timișoara, a avut loc semnarea contractului de construcție a noului campus, care va deveni realitate la Ghiroda, în urma unei investiții de 24 de milioane de euro. La ceremonie au fost prezenți doi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara, în prezența a doi miniștri, a fost semnat contractul de construire a noului campus al Universității de Medicină și Farmacie Timișoara
Octavian Benga şi-a început în această săptămână cel de-al doilea mandat la Poli. Obiectivul principal este salvarea echipei, după un început dezastruos cu Bogdan Andone, tehnicianul care nu s-a dovedit potrivit la formaţie, şi cel care are o performanţă negativă greu de egalat, şase partide fără gol marcat deşi şi-a adus 15 jucători. „Trebuie să...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tavi Benga a revenit oficial la Poli: „Trebuie să salvăm această echipă. Este cel mai puternic brand al Banatului”
Consiliul Județean Timiș are gânduri mari și vrea să-și acopere consumul de energie electrică, din surse regenerabile. În acest scop a fost aprobată construirea unui parc fotovoltaic la Covaci. Urmează etapa în care se va solicita o finanțare nerambursabilă. Consumul de energie electrică al Consiliului Județean Timiș și al instituțiilor subordonate ar putea fi acoperit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș vrea să facă un parc fotovoltaic, pe trei hectare, lângă Covaci
Viceprimarul Timișoarei a aflat, de pe coridoarele primăriei, spune el, că viitorul director al Societăți de Transport Public Timișoara va fi cumnatul său. El condamnă modul în care a fost decisă această numire, reprezentanții administrației USR a Timișoarei, „uitand” să discute mișcarea și cu partea liberală a conducerii municipalității. „Am aflat de pe holurile primăriei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cumnatul lui Cosmin Tabără ar urma să fie noul director al STPT: Nu am nicio legătură cu numirea
Luni, polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara au reținut un bărbat, în vârstă de 31 de ani, bănuit de tâlhărie. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Caraș-Severin. În fapt, la data de 10.09.2022, polițiștii timișoreni au fost sesizați de o femeie, în vârstă de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A tâlhărit o bătrână şi i-a furat cerceii. Acum are timp să se gândească la fapta sa după gratii
Top