Marilen Pirtea nu știe cum a ajuns propunere de candidat pentru funcția de primar al Timișoarei

O simplă înșiruire de nume realizată de președintele PNL Timiș pentru candidatura pentru funcția de primar al Timișoarei pare să agite mult mai mult decât e cazul apele în viața politică timișoreană. Chiar unul dintre cei ”înșiruiți”, Marilen Pirtea, e modest și spune că nu știe să se fi discutat despre o asemenea listă sau o candidatură a sa. Nu că nu ar dori să intre pe acea listă…

O banală declarație de presă a lui Alin Nica a avut efectul ridicării nivelului politic din Timișoara. A înșirat patru nume de persoane, inclusiv al său, ca și posibili luptători politici împotriva lui Dominic Fritz. Cât de mult se va speria acesta de numele respective rămâne de văzut, cert este că deocamdată acea înșiruire de nume pare să fie o banală listă spusă în grabă la o întrebare a presei. O recunoaște chiar unul dintre candidații vehiculați, care încearcă să își explice de sunt doar patru nume și cum s-a ajuns la o asemenea discuție. Vorbim despre Marilen Pirtea care, modest, face o înșiruire a funcților sale politice și ulterior se întreabă cum s-a luat o decizie care, oricum, nu prea există încă.

În spațiul public au loc în această perioadă o serie de discuții și de dezbateri ce privesc un potențial candidat al PNL Timiș la Primăria Timișoarei, fiind invocat în acest subiect și numele meu. Până la acest moment au fost vehiculate patru nume de potențiali candidați și, desigur, mă întreb și eu, cum probabil se întreabă foarte multă lume, care sunt argumentele și motivele pentru care se vehiculează patru nume, nu mai multe sau mai puține, dar și de ce acele nume sunt invocate, limitativ, și nu apart și altele, în plus. Personal, chiar dacă sunt ales de colegii liberali prim-vicepreședinte al PNL Timiș, membru al Biroului Politic Județean al PNL și parlamentar de Timiș, nu îmi aduc aminte ca astfel de discuții să fi avut loc în vreun for al partidului, deocamdată. Astfel de decizii, importante și cu greutate pentru partid, cu siguranță că se vor lua în urma unor măsurători, a unor sondaje, interne sau externe partidului, care să pună în evidență cum este profilul de edil local pe care și-l doresc timișorenii, iar mai apoi care este percepția unor potențiali candidați, care să corespundă acestui profilul”, spune, luni dimineața, Marilen Pirtea.

El analizează modul de gândire al partidelor actuale și concluzionează că acestea urmăresc, de fapt, doar victoria cu principiul ”vedem ce facem după”. Ca și exemplu negativ dă, desigur, USR.

Viața politică a ultimilor 30 de ani ne-a arătat că partidele își doresc mai degrabă să câștige alegeri, la orice nivel – local, județean, național, european – iar abia apoi să-și pună problema greutăților majore ce intervin după ce acele alegeri au fost câștigate. Exemplul USR Timișoara este elocvent pentru lipsa totală de adecvare și pentru absența unei minime experiențe de management al mandatului. Câștigarea alegerilor nu trebuie văzută ca un scop în sine, fiind mai degrabă un mijloc „de a face ca pe acolo pe unde ai trecut tu, să fie mai bine decât înainte” (din Nicolae Iorga). Fiecare dintre noi, politicieni sau cetățeni, am fost puși mult prea des în situația de a fi dezamăgiți de această contradicție – dorința de a câștiga alegeri, versus ce reușim să facem bine, odată ce am câștigat alegerile, sau politică versus administrație. Exemplele sunt multe, m-aș opri doar la unul ce s-a suprapus cu perioada studenției mele – speranțele date de Convenția Democratică și revenirea la putere a PSD în 1996”, mai scrie Pirtea.

Din nou plin de modestie, pentru că știe că o asemenea candidatură poate apărea, Pirtea spune că deja are experiența  pentru a oferi  ”garanția unui mandat de primar care să lase în urma sa nu doar amintirea câștigării unor alegeri, ci și un salt în calitatea vieții comunității noastre”.

”Într-un astfel de context, vreau să pun în fața dumneavoastră o altă perspectivă. Nu știu dacă PNL Timiș, o comunitate politică de mare greutate, își consolidează intenția pentru nominalizarea mea, printr-o majoritate de voință, pentru a mă susține să candidez la funcția de primar al Timișoarei, cum încă nu am nici certitudini dacă în calitate de candidat aș fi susținut de cetățeni să câștig aceste alegeri. Știu, însă, că istoria mea profesională îmi oferă satisfacția de a spune cu certitudine că aș găsi soluții pentru a oferi timișorenilor și Timișoarei garanția unui mandat de primar care să lase în urma sa nu doar amintirea câștigării unor alegeri, ci și un salt în calitatea vieții comunității noastre”, subliniază liberalul.

Analizând situația actuală, Pirtea le propune alegătorilor să aibă momente de reflexie pe tema viitorului candidat la primărie.

Aș vrea să vă invit la un moment de reflecție . Timișoara merită un candidat care să câștige funcția de primar sau Timișoara merită un primar bun? Căci, adaug la această întrebare, cine are privilegiul de a fi desemnat prin vot de către timișoreni, să le reprezinte interesele și să le răspundă așteptărilor, are obligația de a nu-i dezamăgi!”, încheie Marilen Pirtea.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

azi nu servim madlene, doar marilene. Pentru uitare a spus: (august 15th, 2022 at 10:13 )

Un ins tern, lucru transmis, din nefericire pentru el, și prin figură, postură, topică și intonație, nu numai prin vorbe. Întrebarea din final este pentru proști: Nu-i așa că ar fi bine ca să fie bine ca să nu fie rău? Dar de ce să ne dedăm unui exercițiu de masturbare intelectual-reflectivă și să nu analizăm în concret: să-l luăm pe Robu, onor liberal. Ne-a dezamăgit el sau nu? Domnu’ rector, aveți un răspuns? Dacă nu, cum vă explicați votul din 2020? Rătăcire populară?
În al doilea rând, omul uită că vine dintr-un partid-instrument al serviciilor, condus de un plagiator (dar asta nu-i, un păcat, nu?), dirijat din afară, de un președinte prașutat la conducerea partidului, la rândul lui, odinioră. Pe plan local, amnezia îl face KO pe intelectualul Pirtea: PNL a pornit împreună cu USR. Chiar și pe plan național. În poziția Convenției Democratice este chiar PNL, din moment ce a adus PSD la putere!
PNL-ul a devenit principala forță de tras în jos nivelul luptei politice locale. PSD-ul dovedește că știe să tacă – ar fi și păcat să-și consume energia, când ai aliat pe unul prost cu gura mare și boală pe dușmanul comun (USR)! Luările de cuvânt ale liberalilor locali pot face obiectul unei meta-analize a declinului acestui partid de la care cetățenii acestui oraș au așteptat multe și care n-a făcut decât să paraziteze fibra anti-comunistă a Timișorii. Semantica (liberal-liber-anti-comunist) ne-a păcălit.

ipocrit a spus: (august 15th, 2022 at 10:30 )

Discuțiile au pornit de la prorectorul Bunoiu care a făcut un aspru rechizitoriu adresat PNL Timiș, ulterior generos mediatizat. În rest au fost doar reacții de sezon!

ctățean nedumerit a spus: (august 15th, 2022 at 10:34 )

Modest sau „modest”? Ca să-l înțelegem pe Hoster.

3 mandate a spus: (august 15th, 2022 at 12:47 )

Ce penibil poate sa fie acest mason plagiator!

George a spus: (august 15th, 2022 at 12:59 )

@azi, alături de celelalte comentarii: 👏👏👏👏👏

Ochiul limpede a spus: (august 15th, 2022 at 13:46 )

Fritz oare stie cum a ajuns primar?Nimic numai tine de logica ,probabil din aceasta cauza votul este un fiasco.Conditia este sa castige cine trebuie😃😉.

Neo a spus: (august 15th, 2022 at 14:52 )

Tocmai modifica legea universitatilor sa fie pe viata rector .
Ramane stapan peste feuda in ciuda lui Bunoiu.
Plagiator, sef grup organizat in UVT de furt prin doctoratele date moca ….

d a spus: (august 15th, 2022 at 14:54 )

hai sa vedem realizarile marelui rector?este uvt in top?
ceva rezultate internationale?
a soptit macar ceva despre plagiate?
a zis ceva despre interlopii din pnl timis?

Partea a spus: (august 15th, 2022 at 14:56 )

Aoleu, a uitat deja ca l-a propus Bunoiu, prorectorul lui. Asta probabil in speranta ca nu mai candideaza la rector si se face loc :)))))
Asta de leadership…

Santu a spus: (august 15th, 2022 at 17:16 )

Marilen PIRTEA, zis și „iepurele lu’ Vasile BLAGA, conțăranul care l-a băgat în politică pe domnul rector.
Dacă îl va ruga Blaga, în numele defunctului PDL, atunci se va arunca și în perete cu capul înainte.
Ăștia de la fostul PDL sunt toți o apă și un pământ, mint cum respiră, amintiți -va de BASESCU zis Petrov, de Nuți UDREA, de băieții ăia de pe la Gorj și de pe la Bistrița.
Președintele lui actual de partid a plagiat ” decât 40 de file” și „deci” nu se pune.
Lucrarea de doctorat a lui Kovesi, de la UVT, are „decât” câteva pagini, nu se pune…. Despre astea se cunosc anumite aspecte, dar cate ori mai fi printre politicienii și simpatizanții PNL cu „decât” câteva pagini copiate?
PIRTEA și BUNOIU, un pedelist notoriu și respectiv, un oportunist pe care l-ar invidia și Nicolae Filimon, personaj demn de romanul „CIOCOII VECHI ȘI NOI”
Ce să mai zicem și noi- candidează bre’ Marilenei, dacă ne-ai zis, da’ dacă ne întrebi noi îți spunem sa te gândești bine, că sigur o iei in freză ( în brațe, în mână,… unde vrei ) și te duci pe tobogan la vale din toate foncțiile pe care le deții.

Hgfe a spus: (august 16th, 2022 at 07:51 )

Timisora nu va vota un oltean primar

Un USR-ist a spus: (august 16th, 2022 at 10:47 )

A apărut ochiosu. Unde ai fost atîta amar de vreme ? Ne-am plictisit fără tine. Nu mai poți tu de Dominic. Să ne pupați undeva. Pe toți.

Ochiul Limpede a spus: (august 16th, 2022 at 16:28 )

Esti tu usr-ist cum este si Fritz roman.Eram doar prin trecere si probabil te-am trezit din pupat în fund.

Remus a spus: (august 17th, 2022 at 01:02 )

Omul asta are IQ sub 80. In mod real, nu e o exprimare plastica. Cei care-l cunosc din facultate, stiu ca e genul prost-lingau-copiaza-bine-gandeste-zero. Pe bune ca nu ar fi trebuit sa termine facultatea, atat de prost era. Colegii lui s-au angajat in banci, au facut cariera in strainatate, au devenit antreprenori de succes, insa tolomacul-pupincurist a reusit sa ramana in facultate si sa prospere ca politician bugetar. Am vazut ca a ajuns deputat PNL. Asta nu ma afecteaza pt ca oricum deputatii voteaza ca maimitele, ce le spune seful de partid. Putea sa fie si o pisica in locul lui. Dar sa existe riscul ca mocofanul asta de Bihor sa ajunga primarul Timisoarei, na, asta chiar e o mare problema. Omul are IQ sub 80, pe masurate!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Trei meciuri acasă şi trei în deplasare pentru salvarea de la retrogradare

Federaţia Română de Fotbal a stabilit astăzi ţintarul din play-out, acolo unde va fi prezentă şi CSC Dumbrăviţa, în încercarea de a se salva de la retrogradare. În play-out, echipele vor intra cu toate punctele acumulate în sezonul regular și vor mai avea de jucat doar șase meciuri de fiecare în cadrul a șapte etape....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei meciuri acasă şi trei în deplasare pentru salvarea de la retrogradare
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic

Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fundația Art Encounters vernisează pe 28 martie expoziția „Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică” a artiștilor Alexandra Boaru, Adrian Câtu, Lorena Cocioni, Pavel Grosu, Gwen (Emma Bădulescu), Catinca Malaimare, Lucian Popăilă, Victoria Sadovnic, Ioana Stanca și Ovidiu Toader. Curatoriată de Ami Barak, expoziția reunește cei zece artiști care fac parte dintr-o nouă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zece tineri artiști expun la Fundație Art Encounters, la Timișoara
Trei artiști stradali români și un artist islandez vor schimba aspectul comunei Foeni. Ea a avut la dispoziție un loc mai mult decât … interesant, pentru a-l transforma în gazdă pentru picture: stația de autobuz din localitate. Cea de-a doua rezidență artistic organizată de Asociația Miltonia, partenerul cultural al Consiliului Județean Timiș în cadrul proiectului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O artistă română a pictat pe stația de autobuz din Foeni. Proiectul, parte al revitalizării Conacului Mocioni/Foto
Surpriză frumoasă în etapa a doua din play-off, în prima ligă de futsal. CFR Timişoara a reuşit imposibilul şi s-a impus pe terenul campioanei, United Galaţi, formaţie neînvinsă până în acel moment. Partida din Sala Dunărea a fost echilibrată, dar bănăţenii au avut un plus de prospeţime şi inteligenţă pentru a ieşi învingători. Gazdele au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei
Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
Agenția de turism As Tour – Timișoara vă propune un început de toamnă reușit, alegând o ofertă de neratat: un sejur Antalya – Turcia în perioada 20 – 27 septembrie. Tarifele încep de la 590 euro de persoană într-un  hotel de patru stele Agenția de turism As Tour – Timișoara vă invită, de această dată,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de toamnă în Antalya, cu As Tour Timişoara
Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Top