Sport

Revenire sau prăbuşire? Poli joacă în Cupă la Reşiţa

Poli a început campionatul cu un singur gol în şase partide, dar vrea mai mult de la Cupă, unde anul trecut a ajuns în sferturi.

Politehnica debutează mâine, miercuri în Cupa României, competiţie care se desfăşoară într-un nou format începând cu actuala ediţie. Alb-violeţii joacă în turul 3 în deplasare cu CSM Reşiţa (Liga 3).

„O să încerc să folosesc cea mai bună echipă… adică jucătorii care cred că sunt apţi 100%. Vom vedea şi situaţia din punct de vedere al accidentărilor şi problemelor medicale şi încercăm să aliniem cea mai bună echipă pentru că vrem să câştigăm şi să ne calificăm. Asta fără dubii, nu voi menaja jucători, cine e apt să joace va juca, chiar dacă a jucat sâmbătă şi poate chiar dacă va juca şi la Dej. Nu se pune problema să menajăm pe absolul nimeni şi nici nu suntem în poziţia aceea”, a spus Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii, despre jocul din Cupă.

Partida CSM Reşiţa – Politehnica Timişoara, din turul 3 al Cupei României, se dispută mâine, 14 septembrie, de la ora 15.00 (transmisă în direct pe FRF.TV), în manşă unică, pe stadionul „Mircea Chivu” din Valea Domanului.

Precedentul joc oficial dintre cele două a fost în runda a IV-a a Ligii 2, sezonul 2020-21, când s-a înregistrat o remiză albă. În urmă cu trei ani CSM Reşiţa se impunea în faţa Politehnicii în turul 4 al Cupei României, scor 1-0. Ambele jocuri au avut loc de asemenea pe arena din Valea Domanului.

Formaţia pregătită de Călin Cheregi s-a calificat în această fază după ce a depăşit în turul 2 formaţia Voinţa Lupac cu scorul de 6-0 în deplasare.

Faza următoare a competiţiei, în noul format, presupune un play-off, în care vor intra şi opt grupări din Liga I (cele trei nou promovate + locurile 9-13 din campionatul trecut). Mai apoi, grupările câştigătoare din această fază play-off plus celelalte opt formaţii din primul eşalon (locurile 1-8) se vor califica în grupele competiţiei.

Astăzi de la ora 16, se vor întâlni în dueluri judeţene patru echipe din Timiş: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Ripensia Timișoara şi Avântul Periam – CSC Dumbrăvița.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

3 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

5 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

6 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

6 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

7 ore ago