Proiectul ”Județul în Miniatură – Parc Tematic în Moșnița Nouă” a atras cele mai multe voturi din partea cetățenilor, în cadrul elaborării bugetării participative derulate de Consiliul Județean Timiș. Doar alte două proiecte au depășit mia de voturi exprimate, ”Înființare centru de recuperare pentru minorii cu adicții”, respectiv ”Parc tematic Lunca Mureșului – Cenad”.
S-a încheiat o nouă etapă în proiectul din acest an al CJ Timiș. Trei proiecte au depășit mia de voturi obținute, iar cel referitor la ”Județul în Miniatură – Parc Tematic în Moșnița Nouă” a atras cele mai multe, adică 2.023 de voturi.
„Proiectul propus are ca și concept îmbinarea progresului tehnologic cu promovarea turismului cultural la nivelul județului Timiș, prin amenajarea unui parc tematic în care sunt amplasate machete în miniatură a celor mai reprezentative monumente istorice și obiective turistice ale județului Timiș, motivând astfel vizitatorii să plănuiască și să întreprindă o călătorie sau o vacanță de valoare istorică și culturală”, se arată în descriere.
Este şi unul dintre cele mai scumpe, se solicită 1,38 milioane de lei, proiectul este excelent scris și (poate) se potrivea a fi finanțat direct de județ, nu prin bugetul participativ, unde ar fi mai potrivite proiecte mai mici.
Al doilea proiect (500.000 de lei) ca și popularitate a fost ”Înființare centru de recuperare pentru minorii cu adicții”, care a strâns 1.736 voturi.
”Centru de dezintoxicare pentru minori care să deservescă atât județul Timiș cît si județele arondate. Centrul va funcționa ca un centru medico-psihologic, cu un număr minim de 20 de paturi. Acest Centru se va adresa băieților, urmând ca în viitor să se construiască și unul pentru fete. În cadrul Centrului copiii vor beneficia pe lângă îngrijirea medicală și de diferite psihoterapii, dar și recuperare motrică și senzorială, nutrițională. Având în vedere că acești copii vor petrece cel puțin 3 luni în Centru vor avea nevoie să aibă acces la învățământ. Serviciile medicale vor fi decontate prin CAS, la fel și serviciile de psihoterapie și kinetoterapie. În cadrul Centrului vor fi angajați medici de psihiatrie pediatrică, asistenți medicali, infirmieri și îngrijitori conform legislației în vigoare”, e descrierea proiectului.
Ultimul proiect ”peste o mie” este ”Parc tematic Lunca Mureșului – Cenad”.
”Prin acest proiect dorim să punem pe harta turistică a județului Timiș Parcul Natural Lunca Mureșului din zona Cenad, așa cum se întâmplă cu partea din zona Arad. În această zonă se pot organiza activități turistice ecologice, de la închiriere biciclete, caiace, canoe, etc. până la excursii turistice, plimbări călare; Dorim să organizăm și ateliere de educație ecologică pentru copii și nu numai”, e descrierea propiectului, pentru care s-au primit 1.113 voturi și se solicită 212.000 lei.
Valoarea totală a bugetului propus pentru anul bugetar 2022, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecționate, este în cuantum de 3.000.000 lei (inclusiv TVA). Limita maximă a bugetului pentru un proiect propus este de 1.500.000 lei, inclusiv TVA. Așadar, proiectul de la Moșnița va lua aproape jumătate din suma totală alocată.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…