Politica

Claudiu Buciu poate să candideze pentru Primăria Lugoj, dar încă nu ştie dacă o va face

La Lugoj urmează să fie organizate alegeri parţiale, după ce liberalul Claudiu Buciu a pierdut definitiv în justiţie mandatul de primar. Buciu afirmă că are dreptul legal să candideze la aceste alegeri, dar nu ştie dacă va mai face acest lucru. Asta şi fiindcă relaţia sa cu actuala conducere a PNL Timiş este mai mult decât tensionată.

După Giroc, Lugojul este a doua localitate din Timiş în care trebuie să se organizeze alegeri parţiale pentru funcţia de primar, miza fiind foarte mare, având în vedre că este vorba de al doilea municipiu din Timiş. Şi asta după ce Claudiu Buciu a pierdut defintiv, în justiţie, mandatul de primar. Întrebat dacă poate candida, Buciu a afirmat că nu are nicio interdicţie în acets sens

“Nu am omorât pe nimeni. Nu am furat nimic. Nu am fost găsit în stare de incompatibilitate sau in conflict de interese. Nu cred că are instanţa cum să îmi interzică să candidez, daca vor fi alegeri si dacă voi mai dori să fac asta”, a afirmat Buciu pentru deBanat.

Pe de altă parte el a spus că nu ştie dacă preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, va accepta ca el să candideze pentru liberali, relaţiile dintre cei doi fiind foarte încordate. De altfel, el a menţionat acest lucru şi într-un mesaj pe acre l-a postat pe Facebook, imediat după decizia din justiţie.

“La nivel politic am deranjat conducerea județeană a PNL pentru simplul fapt că spun, liber, ce gândesc.  Am refuzat constant să devin un “om de partid” așa cum ne-am obișnuit să avem în ultimii 30 de ani. Am rămas cu încăpățânare acel om de partid pentru care interesele publice au fost peste orice interes de partid. Și așa voi rămâne”, a transmis Buciu.

Pe de altă parte, în aceeaşi postare el a arătat că mai sunt multe lucruri de continuat în Lugoj şi că va rămâne să lucreze în primărie.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

17 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

18 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

18 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

20 de ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

20 de ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

21 de ore ago