Sport

Din victorie în victorie! Timişoara a bătut şi favorita Sibiu în Cupă

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a învins-o pe CSU Sibiu mai clar decât a făcut-o cu o zi înainte pe CSM Târgu Jiu şi cu două victorii din tot atâtea partide disputate în cadrul turneului grupei E avansează la turneul final al Cupei României, competiţie pe care Dragan Petricevic a câştigat-o de două ori în calitate de antrenor, în anii 2010 şi 2015, acestea fiind de altfel singurele succese majore ale baschetului din oraşul de pe Bega.

„Leii” din Banat s-au impus cu scorul de 90-77 (20-13, 20-19, 22-22, 28-23) în partida ce a reprezentat o adevărată finală pentru accederea la turneul ce se va desfăşura în luna februarie a anului viitor.

Ei au controlat jocul de la un capăt la altul, conducând şi cu 18 puncte, în sfertul al patrulea, la 87-69.

Sibienii s-au aflat în avantaj doar în debutul întâlnirii, 2-0, elevii lui Dragan Petricevic preluând apoi iniţiativa, pe care nu au mai cedat-o.

„Am controlat întregul meci, însă diferența de scor care a fost la un moment dat pe tabelă, de 18 puncte, nu este cea reală dintre cele două echipe. Vreau să mă gândesc în primul rând la echipa mea și să-i felicit pe jucători, pentru că este victoria lor. După ziua de ieri au înțeles mesajul că numărul de greșeli comise în primul meci nu reprezintă valoarea lor reală. Astăzi am jucat cu mai multă atenție, iar acest lucru s-a văzut. Contează doar calificarea, nu modul în care am jucat un meci. Ne concentrăm acum pe jocul de campionat de sâmbătă. Va urma, miercuri, o partidă în Alpe Adria Cup. Nu va fi ușor pentru noi, deoarece jucăm pe trei fronturi, însă ne-am asumat acest lucru. Bineînțeles că experiența și-a spus cuvântul. Eu am ales jucători experimentați și acest lucru s-a văzut astăzi. În meciurile cu miză, jucătorii experimentați cu valoare fac diferența”. a spus Dragan Petricevic – antrenorul SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara.

„Leii” din Banat vor reveni pe parchet sâmbătă, când vor evolua în „Arena de Baschet” din capitală cu nou-promovata ABC Laguna Bucureşti (ora 17:00).

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Primăria a amenajat al treilea spațiu de tip drop off, la grădinița 32

Primăria Timișoara a amenajat o nouă zonă specială de unde părinții își pot lăsa și…

12 minute ago

Universitatea de Vest Timișoara a intrat în clasamentul RUR 2024

Universitatea de Vest a fost clasificată pe primul loc în Timișoara și a șasea din…

28 de minute ago

Evenimente speciale într-o lună iunie magică, puse în scenă de Centrul de Cultură şi Artă/FOTO

Cireșar aduce la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș spectacole, expoziții, Flashmob-uri de…

2 ore ago

Toate firmele contractate de Primăria Timișoara pentru întreținerea spațiilor verzi au ieșit pe teren la tăiat iarbă/FOTO

Primăria Timișoara lucrează intens în această perioadă la tăiat iarba în spații publice. Instituția are…

3 ore ago

Strategia Integrată de Dezvoltare a Timișoarei, aprobată la limită, la ani de zile de la momentul lansării proiectului. Proiectul e contestat

Consiliul Local Timișoara a adoptat, joi, cu doar 15 voturi pentru, Strategia Integrată de Dezvoltare…

3 ore ago

Ghiroda se pregăteşte de marea finală de promovare în Liga 2

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a ajuns în premieră într-o finală de baraj de promovare…

3 ore ago