Noua clădire se construiește pe terenul situat pe strada Uranus, nr.14. Este prima clădire de școală care va fi accesibilizată încă din faza de construcție pentru copiii cu probleme de mobilitate. De asemenea, la finalizarea lucrărilor de construcție, noul corp de clădire va fi dotat cu toate materialele și echipamentele didactice necesare.
„Peste tot în Timișoara avem nevoie de spații noi și încercăm foarte mult să dezvoltăm acest spații noi, nu doar ca niște cutii în care să fie băgați niște elevi, ci într-adevăr ca spații educaționale pe care să le gândim din start ca un loc pentru o comunitate de elevi, de părinți de profesori. E un lux pentru noi că putem lua parte la nașterea unei noi clădiri educaționale și că putem pune sufletul și filozofia noastră de educație în această clădire, pentru ca ea să fie un loc cu respect pentru copii, pentru contribuția și talentul pe care-l vor aduce în societate” a declarat primarul Dominic Fritz.
Din cele declarate de primar, proiectul noii clădiri a fost donat de către părinții copiilor din cadrul școlii.
Pentru a sărbători începerea proiectului, Liceul Waldorf a introdus într-o capsulă un mesaj pentru viitoarele generații, iar reprezentanți ai liceului și al instituțiilor publice au dat prima lopată. La momentul festiv au mai fost prezenți Sorin Ionescu, subprefect de Timiș, Aura Danielescu, inspector școlar general Timiș, Alexandrina Bradea, directoarea Liceului Waldorf, Cristina Gazibara, reprezentanta părinților și Matei Liuba, reprezentantul elevilor.
Liceul Waldorf a fost înființat în 1991 ca școală de stat cu specific de pedagogie alternativă. În cadrul școlii se întâlnesc toate formele de învățământ preuniversitar, grădiniță, școală primară, școală gimnazială și liceu.
Clădirile în care funcționează grădinița, școala primară, gimnazială și liceul se găsesc pe terenul adiacent investiției propuse, având însă un număr insuficient de săli de clasă și laboratoare, precum și o dotare necorespunzătoare pentru a acoperi cererea existentă și să asigure o bună desfășurare a procesului de învățământ primar, gimnazial și liceal.
Proiectul este finanțat din fonduri nerambursabile în cadrul Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Valoarea totală a investiției este de 22.741.223,25 lei (cu TVA).Durata de realizare a investiţiei este de 15 luni.
Firma care va realiza lucrările este Nedex Grup ca lider împreună cu 4 firme subcontractate, respectiv SC Coneco Romania SRL, Ignnex Fire Solutions, M.C.Safe Alarm, Servsting SRL Și Wattvisor S.R.L
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…