Politica

Deputatul Nicu Fălcoi a fost ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO

Deputatul USR de Timiş Nicu Fălcoi a fost ales, astăzi, vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO. Parlamentarul USR este membru al acestui for de şase ani, fiind şi vicelider al grupului „Alianța liberalilor și democraților”.

 Adunarea Parlamentară NATO este un important for de discuție pentru teme și subiecte de politică externă, apărare și securitate, fiind un organism care reunește 269 membri din parlamentele celor 30 de țări membre NATO, la care se adaugă delegați din 11 țări asociate, 4 țări asociate mediteraneene, precum și 8 delegații parlamentare de observatori.

“E o funcție care mă onorează și mă responsabilizează foarte mult, mai ales ținând cont de perioada dificilă pe care o străbatem. De-a lungul ultimilor șase ani am fost puternic implicat în activitățile Adunării Parlamentare NATO, din care am făcut parte ca membru al Delegației permanente a României. Am activat în acest răstimp în Comisia de Apărare și Securitate (DSC), al cărei vicepreședinte sunt, în Mediterranean and Middle East Special Group (GSM) și Ukraine-NATO Interparliamentary Council (UNIC) și m-am implicat puternic în promovarea obiectivelor României. M-am aflat permanent în dialog cu colegii din alte țări, fapt care m-a făcut să cunosc în detaliu preocupările și interesele lor, cât și prioritățile și inițiativele care fac obiectul activității noastre. Am susținut cu implicare temele de politică externă de pe agenda USR și am făcut cunoscută poziția noastră fermă europeană și euroatlantică. Calitatea de membru și vicelider al grupului „Alianța liberalilor și democraților”, grup din care și USR face parte, a reprezentat pentru mine un sprijin important. Le mulțumesc pe această cale tuturor colegilor care mi-au făcut onoarea de a-mi acorda încrederea și susținerea lor pentru acest mandat de vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO”, a transmis Fălcoi.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă…

2 ore ago

Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL

În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde…

3 ore ago

Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale

Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL…

4 ore ago

Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate

Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în…

4 ore ago

Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată

Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei…

4 ore ago

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor…

5 ore ago