Politica

Duelul ”grădinițelor” social-democrate și liberale, la Palatul Administrativ. Tineretul PSD atacă, tineretul PNL contraatacă cu greșeli gramaticale/FOTO

Platoul din fața Palatului Administrativ din Timișoara a devenit terenul de luptă (politică) al tineretului principalelor partide românești. La ora 12, Tineretul Social Democrat a pornit protestul împotriva lui Alin Nica, președintele liberal al Consiliului Județean Timiș, și a administrației conduse de acesta, pentru ca ulterior Tineretul Național Liberal să încerce o contrademonstrație, total pașnică, dar folosind o pancartă cu greșeli gramaticale.

„Aline, mai vino la servici”, „Așa arată Timișul European cu Nica”, „Drumul Timișoara-Dumbrăvița-Giarmata oglinda administrației Nica”, au fost mesajele postate pe pancartele social-democraților. Demonstrația a venit după ce Alfred Simonis a anunțat în urmă cu două săptămâni demararea unor demonstrații ale partidului său împotriva administrației județene conduse de Alin Nica. Principalul motiv anunțat era lipsa de acțiune în ceea ce privește extinderea la patru benzi a drumului județean care leagă Timișoara de nodul de la Giarmata de pe A1.

Liderul CJT a reușit să anunțe demararea licitației pentru reluarea lucrărilor, dar demonstrația a avut loc.

Scopul protestului tinerilor social-democrați timișeni este acela de a atrage atenția asupra incompetenței administrației liberale a Consiliului Județean Timiș, în special cu privire la starea drumului județean 691, la patru benzi, care leagă Timișoara de Autostrada A1, prin localitățile Dumbrăvița și Giarmata. Reamintim faptul că fosta administrație PSD a lăsat un proiect început, care a fost pus pe butuci de către actualul președinte liberal al CJT, Alin Nica, iar de doi ani de zile, practic jumătate din timpul mandatului, acesta nu a fost în stare să demareze nicio lucrare în acest sens”, au anunțat tinerii social-democrați.

Tinerii liberali au încercat o contrademonstrație, chiar dacă protestul colegilor lor de la PSD a fost anunțat doar cu puțin timp înainte de a avea loc. Au venit cu alte pancarte, cu alte mesaje. Ei l-au atacat pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și au scris mesajul ”Domnule ministru, vrem centrură”. Gramatica aparține autorilor banner-ului, ceea ce i-a făcut pe liberali să se retragă.

”Avem un caz tipic de amnezie a PSD. Uită că ei au lăsat proiectul pentru drumul județean 691 în starea în care era, cu o firmă de casă a PSD, când am decis să le stricăm apele, ei protestează. Nu i-am văz protestând la Margina și pe centura de ocolire a Timișoarei. Am văzut că nici între ei nu știu ce vor, unii se luau și de ministrul PSD al Transporturilor”, a declarat și Alin Nica, după desfășurarea protestului.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

2 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

2 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

2 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

2 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

4 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

4 ore ago