Invatamant

Startup Ideas Competition. Studenții de azi vor fi antreprenorii de mâine/FOTO

Program de design interior bazat pe tehnologie AR, tomberonul inteligent, sera automatizată pentru plante bio, sisteme de securitate care se bazează pe recunoaștere facială, transformarea energiei eoliene în energie electrică, autobuze culinare – sunt doar câteva dintre ideile de business prezentate de studenții UPT la Startup Ideas Competition.

Este un proiect inițiat de InoHub UPT – Societatea Antreprenorială Studențească din UPT, implementat de către Cowork Timișoara, cu sprijinul Universității Politehnica Timișoara, dedicat studenților cu idei antreprenoriale sau nu, care au avut curajul de a învăța lucruri noi, de a ieși din zona de confort și de a lucra cot la cot cu persoane cu același scop – acela de a schimba regulile jocului.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a 3 zile, timp în care studenții au avut parte de sesiuni de networking & pitch practice, un workshop de pitching, dar și de sesiuni de mentorare, alături câțiva antreprenori de succes: Lucian Corduneanu (CEO & Co-Founder Sensix), Laura Bulai și Ovidiu Stegari (Helperz), Alexandru Vesa (CEO & Co-Founder AIMINDED), Robert Olariu (CEO Blume Technologies), Victor Balaniuc (Co-Founder Legend), Toma Grozăvescu (Fondator SMARTERS România) și Florin Trăilă (Co-Founder Lineo Engineering).

După prezentarea, de către studenți, a tuturor ideilor de afaceri și evaluarea acestora de către un juriu de specialitate, cele mai bune prezentări au fost recompensate cu premii sub formă de burse, în valoare de 18.000 RON (9.000 de lei – premiul 1, 6.000 de lei – premiul 2, 3.000 de lei – premiul 3).

Cele trei echipe câștigătoare sunt:

  1. Virtual home – Program de design interior bazat pe tehnologie AR;
  2. Clever city – Prototip pentru waste management – tomberon smart cu sisteme inovative;
  3. A.P.P.A. – o seră automatizată pentru cultivarea plantelor și legumelor BIO, care purifică aerul.

Alte idei de startup-uri prezentate: sisteme de securitate care se bazează pe recunoaștere facială; tehnologie de transformare a energiei eoliene în energie electrică și o afacere cu autobuze turistice, în care se servește și mâncare tradițională.

InoHubUPT – Societatea Antreprenorială Studențească din UPT este structura care asigură dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale studenților, prin organizarea și facilitarea accesului la evenimente cu tematică antreprenorială dedicate acestora. Activitatea InoHubUPT poate fi urmărită pe conturile de Facebook (https://www.facebook.com/inohubupt ) și Instagram (https://instagram.com/inohubupt?igshid=YmMyMTA2M2Y= ).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Conflict 3 la 1 într-o şcoală din Lugoj. Noroc cu intervenţia poliţiştilor

În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…

3 ore ago

C9. Peciu Nou, scorul campionatului după ce a dat de pământ cu Periamul

Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…

3 ore ago

Echipele distribuitorului de energie electrică se află în continuare pe teren

Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…

4 ore ago

Demarează acțiunea de autorizare a comercianților stradali de produse specifice de Sfântul Nicolae

Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…

4 ore ago

Sâmbăta viitoare se deschide Târgul de Crăciun de la Timișoara

Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…

5 ore ago

Aproape 12.000 de timișeni fără curent electric. CJT cere intervenția rapidă a echipelor distribuitorului de electricitate

Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…

5 ore ago