Administratie

Centrul de proiecte Timișoara caută IT-ști care să facă un calendar cultural pentru fiecare turist participant la TM2023

Centrul de Proiecte Timișoara are de plătit 1,260 de milioane de lei, fără TVA, pentru realizarea unei aplicații, „CityApp & Toolbox”, instrumentele incluse vor deveni platforma digitală a orașului, vor promova Timișoara ca destinație turistică și oferta sa de evenimente și activități, în special în contextul titlului de „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și nu numai. Aplicația își propune să devină agenda digitală a evenimentelor din Timișoara, disponibilă și utilă atât locuitorilor, cât și turiștilor.

Licitația este deschisă, pe e-licitatie.ro, până la data de 10 ianuarie 2023. Valoarea achiziției este de 1.260.504 lei (fără TVA).

Se dorește ca instrumentul digital să permită, printre multe alte facilități, personalizarea informației conform criteriilor și a temelor de interes selectate de utilizator, salvarea evenimentelor în calendarul propriu și primirea de notificări la publicarea unor evenimente de interes. Vizitatorii orașului vor putea obține informații utile despre obiectivele turistice din oraș, dar și articole dedicate despre locuri și evenimente recomandate.

Operatorii și instituțiile culturale vor putea valorifica la rândul lor o componentă a aplicației, un toolbox, care le oferă posibilitatea de înregistrare și adăugare automată de conținut și actualizare în timp real a informațiilor. Mai mult decât atât, toolbox-ul ar putea deveni și un instrument de comunicare între operatori și instituții publice, facilitând prin digitizare anumite procese de avizare.

Conceptul aplicației a fost făcut după o serie de consultări cu programatori IT, specialiști din domeniul universitar, dar și operatori culturali. De asemenea, documentația de achiziție a fost întocmită prin consultarea unor experți externi. La elaborarea caietului de sarcini s-a ținut cont inclusiv de studii de piață.

Se dorește ca aplicația mobilă să fie autentică și originală și personalizabilă pentru fiecare utilizator în parte. Centrul de Proiecte a optat pentru construirea unui produs de la zero pentru a avea controlul în dezvoltarea viitoare a proiectului, ceea ce devine dificil în cazul aplicațiilor produse anterior pe bază de subscripție.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nicolae Ciucă, sacrificat ritualic pe modelul Viorica Dăncilă

Din interiorul PNL a fost răspândită ştirea că decizia este ca şi luată, partidul urmând…

9 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 10 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 10.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

10 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

14 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

16 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

16 ore ago