Prefectura Timiş

Elevii și cadrele didactice din Timiș participă la campania Școala ta în siguranță, organizată de Prefectura Timiș/FOTO

Prefectura Timiș organizează campania ”Școala ta în siguranță”. În cadrul acesteia sunt organizate numeroase activități în cât mai multe unități de învățământ din mediul rural și urban din județul Timiș. În fiecare unitate de învățământ, se vor desfășura simultan întâlniri cu cadrele didactice, activități educative destinate elevilor și întâlniri cu părinții.

Startul a fost dat în cadrul unui proiect pilot, la Liceul Waldorf din Timișoara. În fiecare clasă din ciclurile primar, gimnazial și liceal au avut loc activități realizate de reprezentanți ai mai multor instituții. Activitățile educative sunt adaptate nivelului de vârstă și înțelegere al fiecărei clase. Prima activitate, cea destinată cadrelor didactice, a avut loc deja și a fost punctul de pornire în operaționalizarea obiectivelor Campaniei și în a asigura o anume specificitate a activităților. În a doua parte a zilei de astăzi, se va desfășura o întâlnire în scop educativ și de informare cu părinții elevilor care învață în cadrul Liceului Waldorf din Timișoara, a anunțat Sorin Ionescu, subprefect de Timiș.

Instituția Prefectului Județului Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Biroul de Siguranță Școlară – I.P.J. Timiș, Biroul Analiză și Prevenire a Criminalității – I.P.J. Timiș, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș ”General Moise Groza” – Ordine Publică, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Glad Voievod” Timișoara și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș sunt instituțiile care inițiază Campania județeană de prevenire și combatere a violenței în mediul școlar ”Școala ta în siguranță”.

Prin punerea în aplicare a proiectului pilot al campaniei se urmărește atingerea următoarelor obiective: îmbunătățirea modului de comportare și comunicare al elevilor din învățământul preuniversitar pe timpul prezenței în școală sau în zona adiacentă desfășurării cursurilor; îmbunătățirea disciplinei în școală și reducerea/eliminarea evenimentelor deosebite, prevenirea delicvenței juvenile și a violenței în instituțiile preuniversitare de învățământ; creșterea nivelului de conștientizare a minorilor cu privire la implicațiile pe care le are asupra viitorului lor, comiterea unor fapte de natură penală; sporirea nivelului de informare a minorilor, a părinților acestora și a cadrelor didactice referitor la drepturile și obligațiile ce le revin prin lege.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

5 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

5 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

12 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

12 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

12 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

14 ore ago