Dacă cei doi ani precedenţi au fost marcaţi de epidemia de coronavirus, 2022 a fost anul războiului sălbatic declanşat de Putin în Ucraina. Asta la nivel mondial. În România am asistat la recrudescenţa fenomenului fascistoid, care a căpătat tot mai mult o reprezentare, cea a lui George Simion. De mediocritatea guvernării eram lămuriţi din anul precedent. În Timişoara a fost anul unui continuu război politic în trei: PSD – PNL – USR şi cu un spectator de pe margine care a vrut tot timpul să fie băgat în seamă: Nicolae Robu
1 ianuarie. Anul 2022 începe tot cu Sfântul Vasile, o prelungire a revelionuluii pentru mulţi români. În aceeaşi zi se aniversează 15 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană. Încă se mai numără cazurile de Covid.
4 ianuarie. Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, anunţă că instituţia pe care o conduce este dispusă să preia construcţia Centurii Vest. Anul se va termina cu monumentala ratare a Centurii Sud.
8 ianuarie. În timp ce din gură mai toţi politicienii desfiinţează pensiile speciale (Rareş Bogdan, chiar în 30 de zile), ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, emite un ordin privind majorarea salariilor magistarţilor cu 20%. Pensiile speciale sunt calculate în funcţie de salarii.
10 ianuarie. Tribunalul Timiş blochează concursurile organizate de Primăria Timişoara pentru ocuparea unor posturi. La aceste concursuri deja se înscriseseră zeci de aspiranţi, media fiind de trei candidaţi pe un post. A fost doar un episod din epopeea organigramei şi concursurilor din Primăria Tmişoara. Mergem mai departe cu reforma Primăriei Timișoara”, comentează primarul Dominic Fritz decizia magistraţilor.
11 ianuarie. Consiliul Local votează înființarea Unității Centrală de Achiziții şi modelul de buget participative.
12 ianuarie. După Consiliul Judeţean, şi Primăria Timişoara îşi anunţă disponibilitatea de-a construi Centura Vest.
13 ianuarie. Ieşire rară a fostului primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu. Acesta îl acuză pe succesorul său Nicoale Robu de exact aceleaşi lucruri pe care Robu i le impută lui Dominic Fritz. “Dl Robu e de rea credinţă şi minte (…) Primul mandat al lui Robu s-a axat strict pe aceste proiecte moştenite. Faptul că el nu recunoaşte şi acum îl atacă pe primarul Dominic Fritz cum că dl Fritz şi-ar fi însuşit proiectele lui, dl Robu a aplicat aceeaşi tactică faţă de mine. Mă ataca că nu i-am lăsat nimic şi că toate proiectele erau ale lui. Nu erau ale lui”, a afirmat Ciuhandu.
13 ianuarie. Sorin Ionescu (PSD) este numit subprefect de Timiş.
14 ianuarie. Bande AUR-iste conduse de George Simion intră ca prin brânză în Primăria Timişoara, fără ca nimeni să li se opună. Nici măcar Poliţia Locală care are obiectiv în primărie.
16 ianuarie. A fost lansată oficial Platforma Liberal Conservatoare, proiect cvasipolitic, condus de consilierul local ex-PNL Raul Ambruş.
21 ianuarie. Andrei Drăgilă este demis din funcţia de director al SC Horticultura. El ocupa această poziţie din 1991, fiind cel mai longeviv şef de instituţie din Timişoara.
21 ianuarie. Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, respinge o colaborare cu Primăria Timişoara pentru construirea Centurii Vest, colaborare solicitată de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. “Noi suntem mai buni managerri pe astfel de proiecte”, a afirmat Nica. Dovadă ar fi şi drumul spre descărcarea pe A1 de la Giarmata.
27 ianuarie. Rata de infectare cu Covid în Timişoara depăşeşte pragul de 20 la mia de locuitori. La Dumbrăviţa şi Moşniţa Nouă se apropie de 40!
27 ianuarie. Mihai Ritivoiu, preşedinte al PSD Timişoara, este numit oficial prefect de Timiş.
1 februarie. Rata de infectare cu Covid trece în Timişoara pragul de 30 la mia de locuitori. La nivelul judeţului Timişa rata a ajuns la 25.
5 februarie. Ministrul Transporturilor, timişoreanul Sorin Grindeanu, anunţă că este nemulţumit de ritmul lucrărilor la Centura de Sud a Timişoarei. Ce a început prost se va termina şi mai prist, aş cum vom vedea la finalul anului.
7 februarie. Dacian Cioloş demisionează din funcţia de preşedinte al USR, la doar cinci luni de la alegere. Îi ia locul cu titlu de interimar deputatul de Timiş Cătălin Drulă.
9 februarie. Preşedintele PSD Timiş deputatul Alfred Simonis, este ameminţat cu bătaia de George Simion, smardoiul parlamentului. S-a întâmplat la câteva zile după ce liderul AUR l-a strâns de gât pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. Instituţiile statului asistă pasive la această revărsare de violenţă fizică şi verbală, amintindu-ne de autorităţile germane dinainte de preluarea puterii de către Hitler. Ştiţi care-i culmea? În aceeaşi zi, deputatul AUR de Timiş Titi Stoica l-a catalogat drept “nazist” pe Ovidiu Ganţ, reprezentantul minorităţii germane în parlament.
13 februarie. Fostul primar Nicolae Robu anunţă în extaz că a adunat 10.000 de semnături pentru demiterea din funcţie a succesorului său, Dominic Fritz. Ce s-o fi întâmplat cu semnăturile nu se ştie, cert este că demersul lui demiterea n-a mai continuat.
17 februarie. Hajdu Attila este noul şef al Poliţiei Locale Timişoara. După zece ani în care Poliţia Locală a fost condusă doar de interimari, Primăria a organizat un concurs, la startul căruia s-au înscris şase candidaţi. În final a câştigat Hajdu Attila, fost comandant al Structurii Antiteroriste din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș.
21 februarie. Consiliul Judeţean reziliază contractul pentru realizarea drumului până la descărcarea pe A1 de la Giarmata cu firma Tehnocer, firmă abonată la contracte cu statul.
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…
Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…