Georgel şi a lui ceată, toţi golani cu fruntea lată, ocupă Primăria Timişoara. Retrospectivă cronologică 2022 (1)

Dacă cei doi ani precedenţi au fost marcaţi de epidemia de coronavirus, 2022 a fost anul războiului sălbatic declanşat de Putin în Ucraina. Asta la nivel mondial. În România am asistat la recrudescenţa fenomenului fascistoid, care a căpătat tot mai mult o reprezentare, cea a lui George Simion. De mediocritatea guvernării eram lămuriţi din anul precedent. În Timişoara a fost anul unui continuu război politic în trei: PSD – PNL – USR şi cu un spectator de pe margine care a vrut tot timpul să fie băgat în seamă: Nicolae Robu

1 ianuarie. Anul 2022 începe tot cu Sfântul Vasile, o prelungire a revelionuluii pentru mulţi români. În aceeaşi zi se aniversează 15 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană. Încă se mai numără cazurile de Covid.

4 ianuarie. Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, anunţă că instituţia pe care o conduce este dispusă să preia construcţia Centurii Vest. Anul se va termina cu monumentala ratare a Centurii Sud.

8 ianuarie. În timp ce din gură mai toţi politicienii desfiinţează pensiile speciale (Rareş Bogdan, chiar în 30 de zile), ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, emite un ordin privind majorarea salariilor magistarţilor cu 20%. Pensiile speciale sunt calculate în funcţie de salarii.

10 ianuarie. Tribunalul Timiş blochează concursurile organizate de Primăria Timişoara pentru ocuparea unor posturi. La aceste concursuri deja se înscriseseră zeci de aspiranţi, media fiind de trei candidaţi pe un post. A fost doar un episod din epopeea organigramei şi concursurilor din Primăria Tmişoara. Mergem mai departe cu reforma Primăriei Timișoara”, comentează primarul Dominic Fritz decizia magistraţilor.

11 ianuarie. Consiliul Local votează înființarea Unității Centrală de Achiziții şi modelul de buget participative.

12 ianuarie. După Consiliul Judeţean, şi Primăria Timişoara îşi anunţă disponibilitatea de-a construi Centura Vest.

Nicolae Robu si Gheorghe Ciuhandu

Nicolae Robu si Gheorghe Ciuhandu

13 ianuarie. Ieşire rară a fostului primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu. Acesta îl acuză pe succesorul său Nicoale Robu de exact aceleaşi lucruri pe care Robu i le impută lui Dominic Fritz. “Dl Robu e de rea credinţă şi minte (…) Primul mandat al lui Robu s-a axat strict pe aceste proiecte moştenite. Faptul că el nu recunoaşte şi acum îl atacă pe primarul Dominic Fritz cum că dl Fritz şi-ar fi însuşit proiectele lui, dl Robu a aplicat aceeaşi tactică faţă de mine. Mă ataca că nu i-am lăsat nimic şi că toate proiectele erau ale lui. Nu erau ale lui”, a afirmat Ciuhandu.

13 ianuarie. Sorin Ionescu (PSD) este numit subprefect de Timiş.

14 ianuarie. Bande AUR-iste conduse de George Simion intră ca prin brânză în Primăria Timişoara, fără ca nimeni să li se opună. Nici măcar Poliţia Locală care are obiectiv în primărie.

16 ianuarie. A fost lansată oficial Platforma Liberal Conservatoare, proiect cvasipolitic, condus de consilierul local ex-PNL Raul Ambruş.

21 ianuarie. Andrei Drăgilă este demis din funcţia de director al SC Horticultura. El ocupa această poziţie din 1991, fiind cel mai longeviv şef de instituţie din Timişoara.

21 ianuarie. Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, respinge o colaborare cu Primăria Timişoara pentru construirea Centurii Vest, colaborare solicitată de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. “Noi suntem mai buni managerri pe astfel de proiecte”, a afirmat Nica. Dovadă ar fi şi drumul spre descărcarea pe A1 de la Giarmata.

27 ianuarie. Rata de infectare cu Covid în Timişoara depăşeşte pragul de 20 la mia de locuitori. La Dumbrăviţa şi Moşniţa Nouă se apropie de 40!

27 ianuarie. Mihai Ritivoiu, preşedinte al PSD Timişoara, este numit oficial prefect de Timiş.

1 februarie. Rata de infectare cu Covid trece în Timişoara pragul de 30 la mia de locuitori. La nivelul judeţului Timişa rata a ajuns la 25.

5 februarie. Ministrul Transporturilor, timişoreanul Sorin Grindeanu, anunţă că este nemulţumit de ritmul lucrărilor la Centura de Sud a Timişoarei. Ce a început prost se va termina şi mai prist, aş cum vom vedea la finalul anului.

7 februarie. Dacian Cioloş demisionează din funcţia de preşedinte al USR, la doar cinci luni de la alegere. Îi ia locul cu titlu de interimar deputatul de Timiş Cătălin Drulă.

9 februarie. Preşedintele PSD Timiş deputatul Alfred Simonis, este ameminţat cu bătaia de George Simion, smardoiul parlamentului. S-a întâmplat la câteva zile după ce liderul AUR l-a strâns de gât pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. Instituţiile statului asistă pasive la această revărsare de violenţă fizică şi verbală, amintindu-ne de autorităţile germane dinainte de preluarea puterii de către Hitler. Ştiţi care-i culmea? În aceeaşi zi, deputatul AUR de Timiş Titi Stoica l-a catalogat drept “nazist” pe Ovidiu Ganţ, reprezentantul minorităţii germane în parlament.

13 februarie. Fostul primar Nicolae Robu anunţă în extaz că a adunat 10.000 de semnături pentru demiterea din funcţie a succesorului său, Dominic Fritz. Ce s-o fi întâmplat cu semnăturile nu se ştie, cert este că demersul lui demiterea n-a mai continuat.

17 februarie. Hajdu Attila este noul şef al Poliţiei Locale Timişoara. După zece ani în care Poliţia Locală a fost condusă doar de interimari, Primăria a organizat un concurs, la startul căruia s-au înscris şase candidaţi. În final a câştigat Hajdu Attila, fost comandant al Structurii Antiteroriste din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș.

21 februarie. Consiliul Judeţean reziliază contractul pentru realizarea drumului până la descărcarea pe A1 de la Giarmata cu firma Tehnocer, firmă abonată la contracte cu statul.

 

 

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Primăria a finalizat bugetul pentru acest an. Acesta intră în Consiliul Local joi, 2 februarie

Primăria Municipiului Timișoara a publicat proiectul de buget aferent anului 2023, precum și anexele acestuia. Priorităţile acestui an sunt serviciile publice, finalizarea investiţiilor demarate şi programul Capitală Europeană a Culturii. Proiectuil de buget va fi dezbătut şi votat de Consiliul Local joi, 2 februarie, care este şi termenul legal în acest sens „Am construit un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria a finalizat bugetul pentru acest an. Acesta intră în Consiliul Local joi, 2 februarie
WINTER SALE 2023
WINTER SALE 2023

Politica vezi arhiva Politica

Cosmin Tabără, Ziua Ursului și adoptarea bugetului Timișoarei: ”Colegii USR-ști nu mai au orientare și probabil și-au pierdut busola”

Viceprimarul Timișoarei Cosmin Tabără nu vede cu ochi buni modul în care actual administrație USR gestionează adoptarea bugetului orașului. Proiectul este doar un punct pe anexa plenului din 2 februarie, nu s-a făcut dezbatere publică și adoptarea acestuia, dacă se va face (e greu de crezut că nu), are loc de Ziua Ursului, spune, filozofic,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără, Ziua Ursului și adoptarea bugetului Timișoarei: ”Colegii USR-ști nu mai au orientare și probabil și-au pierdut busola”
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Zaluschi, oficial în alb-verde. Jucătorul care a trecut la multe echipe timişorene a ajuns şi la Dumbrăviţa

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa a oficializat și cel de-al cincilea transfer din această pauză competițională. E vorba despre Adrian Zaluschi, un mijlocaș central de mare experiență, care în ultimul an și jumătate a evoluat la conjudețeana Politehnica Timișoara. Adrian Zaluschi s-a născut la 2 decembrie 1989 la Timișoara. La nivel de seniori a activat până...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zaluschi, oficial în alb-verde. Jucătorul care a trecut la multe echipe timişorene a ajuns şi la Dumbrăviţa
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Universitatea Politehnica Timișoara lucrează cu partenerii norvegieni la obținerea de soluții pentru obținerea de hidrogen

Politehnica Timișoara, ca parte a unui consorțiu internațional, face pași importanți spre dezvoltarea unor tehnologii noi care să facă accesibilă obținerea de hidrogen care să devină combustibilul viitorului. În acest moment, procedurile de producție sunt destul de scumpe. La Timișoara au sosit partenerii din cadrul grupului de cercetare SINTEF. În cadrul Proiectului dezvoltat de Universitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea Politehnica Timișoara lucrează cu partenerii norvegieni la obținerea de soluții pentru obținerea de hidrogen

Economic vezi arhiva Economic

Chiriile apartamentelor cu două camere au crescut în Timișoara, anul trecut, cel mai mult

Cel mai mult, chiriile la Timișoara s-au majorat pentru apartamentele cu două camere, arată un studiu de specialitate făcut în domeniul imobiliar. La nivel național plusul calculat pentru chirii a fost, în medie de 8,7%, Analiza realizată de Imobiliare.ro atată că în perioada ianuarie – decembrie 2022, prețurile apartamentelor oferite spre închiriere au fost cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Chiriile apartamentelor cu două camere au crescut în Timișoara, anul trecut,  cel mai mult

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primăria Municipiului Timișoara a publicat proiectul de buget aferent anului 2023, precum și anexele acestuia. Priorităţile acestui an sunt serviciile publice, finalizarea investiţiilor demarate şi programul Capitală Europeană a Culturii. Proiectuil de buget va fi dezbătut şi votat de Consiliul Local joi, 2 februarie, care este şi termenul legal în acest sens „Am construit un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria a finalizat bugetul pentru acest an. Acesta intră în Consiliul Local joi, 2 februarie
Politehnica Timișoara, ca parte a unui consorțiu internațional, face pași importanți spre dezvoltarea unor tehnologii noi care să facă accesibilă obținerea de hidrogen care să devină combustibilul viitorului. În acest moment, procedurile de producție sunt destul de scumpe. La Timișoara au sosit partenerii din cadrul grupului de cercetare SINTEF. În cadrul Proiectului dezvoltat de Universitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea Politehnica Timișoara lucrează cu partenerii norvegieni la obținerea de soluții pentru obținerea de hidrogen
Viceprimarul Timișoarei Cosmin Tabără nu vede cu ochi buni modul în care actual administrație USR gestionează adoptarea bugetului orașului. Proiectul este doar un punct pe anexa plenului din 2 februarie, nu s-a făcut dezbatere publică și adoptarea acestuia, dacă se va face (e greu de crezut că nu), are loc de Ziua Ursului, spune, filozofic,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără, Ziua Ursului și adoptarea bugetului Timișoarei: ”Colegii USR-ști nu mai au orientare și probabil și-au pierdut busola”
Consilierii județeni au petrecut o jumătate de zi de luni extrem de agreabilă împreună, au discutat, s-au înțepat (mai mult amical), au făcut amendamente, au împărțit bani și, la final, și-au dat și votul pe bugetul județului. 172 de milioane de euro stau la dispoziția Timișului pentru a asigura funcționarea acestuia, investițiile, dar și plata...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul merge înainte cu un buget în valoare de 172 de milioane de euro
Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa a oficializat și cel de-al cincilea transfer din această pauză competițională. E vorba despre Adrian Zaluschi, un mijlocaș central de mare experiență, care în ultimul an și jumătate a evoluat la conjudețeana Politehnica Timișoara. Adrian Zaluschi s-a născut la 2 decembrie 1989 la Timișoara. La nivel de seniori a activat până...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zaluschi, oficial în alb-verde. Jucătorul care a trecut la multe echipe timişorene a ajuns şi la Dumbrăviţa
Potrivit datelor recensământului de anul trecut, populaţia Timişoarei a înregistrat un recul foarte mare, fiind mai mică cu 21,4% faţă de recensământul din 2011. În schimb, comune periurbane precum Dumbrăviţa, Giroc şi Moşniţa Nouă au conoscut creşteri ale populaţiei de peste 250%. Singurul oraş a cărui populaţie a crescut este Ciacova. 22% din populaţia Timişului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recensământ Timiş. Populaţie, structură etnică şi confesională, nivel de instruire
Peste 400 de camere video vor fi ochii Poliției Locale Timișoara, iar toți acești „ochi” sunt acum reuniți în cadrul unui Centru de Monitorizare a Ordinii Publice și Trafic Management înființat de Primăria Timișoara, după ce a pus împreună departamentele care se ocupă de ordine în oraș, respectiv de managementl traficului. Ridicat pe bulevardul Iuliu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul Centru de Monitorizare a Ordinii Publice și Trafic Management Timișoara merge excelent. Sunt așteptați și colegii de la Poliția Națională/FOTO
Printr-o dipoziţie a Inspectoratului General de Poliţie, Florin Bolbos revine la conducerea IPJ Timiş, în funcţia de adjunct al inspectorului şef. Decizia vine după ce Bolbos a fost achitat într-un dosar de corupţie în care erau implicaţi mai muli poliţişti, dar şi Gelu Milutinovici, fost lider al PSD Timiş. De altfel, despre Bolbos este cunoscut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noi mutări în IPJ Timiş. Florin Bolbos revine în funcţia de adjunct al inspectorului şef
Acuzat de prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, că Timișoara a pierdut 68.000 de locuitori pentru că municipalitatea nu a fost în măsură să se organizeze și să numere cetățenii, primarul Dominic Fritz respinge categoric acuzațiile, dar, în același timp, ia guvernul la rost pentru că a oferit o sumă ridicol de mică pentru fiecare recenzor....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Fritz respinge acuzațiile prefectului Ritivoiu: ”Este un reproș ridicol, cu intenție politică”
Dacă ieri, elevii din clasele terminale şi-au verificat cunoştinţele la limba şi literatura română, astăzi la Evaluare a fost ziua matematicii, iar la Bac cea de la Proba E)c, matematică sau istorie. Asăzi, 31 ianuarie 2023, se desfășoară proba la disciplina matematică în cadrul simulării Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Emoţiile au continuat pentru elevii din a VIII-a şi cei din a XII-a. Simularea judeţeană a avut programată a doua probă
Top