Anunţuri

Creșterea capacității USAMVB Timișoara de gestionare a crizei sanitare COVID-19

17 ianuarie 2023

Creșterea capacității USAMVB Timișoara de gestionare
a crizei sanitare COVID-19”

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRICOLE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ A BANATULUI „REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI” DIN TIMIȘOARA, în calitate de beneficiar, a semnat la 28.06.2022 Contractul de Finanțare pentru implementarea proiectului „Creșterea capacității USAMVB Timișoara de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, cod MySmis 145042, în baza unui contract de finanţare încheiat cu MINISTERUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Obiectivul general al proiectului „Creșterea capacității USAMVB Timișoara de gestionare a crizei sanitare COVID-19” constă în îmbunatațirea capacitații USAMVB Timisoara de gestionare si raspuns la criza COVID–19 în vederea cresterii siguranței si facilitarii accesului la actul didactic universitar specific USAMVBT. Proiectul contribuie la limitarea numarului de cazuri de infecție cu virusul SARSCoV-2, prin limitarea cailor de transmitere virala, in cadrul institutiei, ca urmare a utilizarii de tuneluri de dezinfectie destinate intrarilor în cladirile din campusul universitar, a utilizarii de lampi UV pentru dezinfectie, precum si prin folosirea termoscannerelor ce urmeaza a fi amplasate la intrarile în cladirile universitații.

Proiectul propus contribuie la îndeplinirea Obiectivului General al axei prioritare 10, O.S.10.1., prin creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, deoarece prin proiect se urmărește dotarea cu echipamente necesare pentru consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea COVID-19.

Sursa de finanțare este Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 – Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanţare din REACT-EU, OS 10.1 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextual pandemiei de Covid-19 și al consecințelor sale sociale.

Valoarea totală a proiectului este de 780.369,78 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 780.369,78 lei din care valoarea totală eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 780.369,78 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 0 lei, valoarea cofinanțării eligibile a Beneficiarului este de 0 lei, iar valoarea neeligibilă de 0 lei.

Rezultatele proiectului în principal includ achiziționarea și decontarea a 4 tipuri de echipamente de dezinfecție. Data de începere a proiectului este 01.04.2022, data de finalizare a acestuia fiind 30.09.2022.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională –REACT-EU prin Programul Operațional lnfrastructură Mare 2014-2020

Date de Contact:

Isidora Radulov,
Manager de proiect,
Tel: 0256277009,
Email: ump@usab-tm.ro

 

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

55 de minute ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

4 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

4 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

7 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

8 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

9 ore ago