Administratie

”Cuplul” Lațcău – Iliescu a fost din nou sarea și piperul unei ședințe de plen a CLT

Viceprimarul Ruben Lațcău și consiliera locală Roxana Iliescu au fost din nou sarea și piperul unei noi ședințe de plen a Consiliului Local Timișoara. De această dată o ședință ”de îndată”, dar care chiar și dacă a fost făcută din scurt a avut o listă de puncte suplimentare, dintre care unul a fost „cartoful fierbinte” care i-a încăierat verbal și în pilde pe cei doi colegi de CLT.

Conform principiului din vechime ”Nicio masă fără pește”, așa şi acum nicio ședință a Consiliului Local Timișoara nu se lasă fără o dispută cu greutate între Ruben Lațcău și Roxana Iliescu. Cei doi s-au certat din nou pe tema Colterm, mai precis un ”Proiect de hotărâre privind mandatarea reprezentanților Municipiului Timișoara în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei Locale de Termoficare COLTERM S.A. Timișoara pentru aprobarea situațiilor financiare întocmite la data de 31.12.2021”.

Anexa cu aceste proiecte suplimentare, dar și documentația aferentă proiectului, situațiile financiare necesare a fi aprobate au ajuns în posesia consilierilor locali cu 40 de minute înainte de ședință, a spus Iliescu. Nu este prima dată când se întâmplă așa ceva, iar reacția consilierei locale pare în acest caz justificată.

”Eu îi solicit viceprimarului Lațcău explicații referitoare la acest proiect. (…) Mie mi se pare că bătaia asta de joc la adresa consilierilor nu mai încetează, mai ales că vorbim de un proiect de hotărâre destul de important, de mandatare a reprezentanților AGA de a vota situațiile financiare aferente anului 2021, un an in care din care 8 luni Colterm nu a fost in insolvență și văd că sunt tot mai multe discuții la avizarea acestor situații financiare. Aceasta în care adresa reprezentanților Colterm către primărie a venit de acum două luni de zile. Din 10 noiembrie avem adresa și solicitarea de a mandata reprezentații în AGA”, a fost poziția Roxanei Iliescu.

Viceprimarul Lațcău nu a fost de acord cu poziția. Mai mult, a sugerat că Iliescu ar avea legături speciale cu administratorii judiciari, de unde obține informații importante.

”În mod evident, doamna consilier are mai multe informații vizavi de modul în care administratorul judiciar dorește să acționeze, și eu aflu acum direct ceea ce crede administratorul judiciar, lucruri pe care nu le avem în niciun înscris oficial”, a spus Laţcău.

A venit și reacția Roxanei Iliescu care a spus că Lațcău e mincinos și că insinuează tâmpenii, referindu-se la presupusa legătură cu administratorii judiciari. Toate datele au fost comunicate de ei din luna decembrie deja.

”Domnule viceprimar, iar ne mințiți și mai insinuați tâmpenii”, a răspuns Iliescu.

Proiectul de hotărâre a picat cu 13 voturi pro, cu unul mai puțin decât era necesar.

Conducerea primăriei nu se lasă și vineri e convocată o nouă ședință a CLT, cu un singur punct, cel picat.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

12 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

12 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

19 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

19 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

19 ore ago