Social

Brânză în putrefacție, maia stricată, gândaci. O unitate de panificație și brutărie din Timișoara a fost închisă de OPC/Foto

 

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au verificat un punct de lucru din Timișoara, autorizat în vederea fabricării și comercializării pâinii, a produselor de panificație și patiserie, cofetărie. Iar ceea ce au găsit acolo nu a fost prea bine, s-a lăsat cu amenzi substanțiale și închiderea activității.

Abaterile constatate de cei de la OPC au fost numeroase. Spațiul destinat desfacerii cu amănuntul a produselor era neigienizat corespunzător, pereții aveau tencuiala căzută, spartă, înnegriți de murdărie. Pultul de vânzare avea ornamente din plastic sparte, cu margini tăioase, murdar.

În spațiul de fabricare a produselor, pavimentul avea porțiuni sparte, lipsă, neigienizat corespunzător, sifon fără protecție, pereți cu tencuiala spartă, cu infiltrații de mucegai. Ambele spații sunt improprii desfășurării activității pentru care a fost autorizat să funcționeze. Nu lipseau nici gândaci.

Tăvile de copt erau înnegrite de arsură, cu depuneri consistente de murdărie, resturi alimentare vechi arse, pelicula de grăsime întărita, arsă, unele prezentând deformări.

Cărucioarele erau ruginite și navetele de pâine neigienizate corespunzător. Foile de copt utilizate erau păstrate în tăvi, unele peste altele. Spațiul frigorific nu era igienizat corespunzător, iar în butoaie era păstrată maia utilizată în producție, cu modificări organoleptice pe suprafața neprotejată, fără mențiuni asupra datei preparării. În camera frigorifică existau caserole cu prăjituri având data durabilității minimale depășită (14.01, respectiv 16.01.2023). În același spațiu au fost depistate brânzeturi lipsite in totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora, cu modificări organoleptice, în stare avansată de putrefacție. A fost descoperit aluat rămas din procesul de fabricație in malaxor. Utilajele erau neigienizate, cu elemente având vopseaua exfoliată și cu porțiuni de rugină.

În spatiul de comercializare existau produse de patiserie si pâine cu impurități pe suprafață și în conținut, pâine cu suprafață înnegrita de arsură.

Au fost aplicate trei sancțiuni în valoare totală de 30.000 lei și un avertisment.

A fost dispusă măsura de oprire definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a 250 kg materie primă și 50 kg produse finite, respectiv a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciului și s-a propus închiderea pe o perioadă de 0-6 luni.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: brutarieopc

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

9 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

13 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

16 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

16 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

18 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

18 ore ago