Politica

„DNA să vină să îi ia!”. Garda pretoriană a lui Nicolae Robu adună dosare mai multe decât golurile înscrise de fostul primar

DNA Bucureşti l-a trimis în judecată, luni, pentru fapte de corupţie pe Ionuţ Nasleu, fosta mână dreaptă a lui Nicolae Robu. Se întâmplă la exact zece zile de la momentul în care un alt apropiat al lui Robu, Florin Răvăşilă, era trimis în judecată pentru şpăgi în formă continuată.

DNA continuă să-i facă pe plac fostului primar Nicolae Robu care aproape fiecare postare pe Facebook o termină cu invocaţia „DNA să vină să îi ia!”. (Evident, el se referă la succesorul său, Dominic Fritz, şi viceprimarul Ruben Laţcău.) La exact zece zile de la momentul în care Florin Răvăşilă, om la care Robu i-a dat pe mână patrimoniul a jumătate din Timişoara, era trimis în judecată de DNA Timişoara pentru şpăgăreală în formă continuată, acum i-a venit rândul lui Ionuţ Nasleu. El a fostr trimis în judecată de DNA Bucureşti, pentru trafic de influenţă în formă continuată. Alături de Nasleu, în dosar mai apar trei persoane: vicepreşedinta Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), funcţie pe care a deţinut-o şi Nasleu în trecut, o avocată şi un om de afaceri.

“În cursul anului 2017, același om de afaceri i-ar fi promis în mod repetat lui Nasleu Ioan bani și un autovehicul BMW X1 pentru a interveni succesiv la prim-ministrul Guvernului României, la șeful Cancelariei acestuia și la președintele ANRP, asupra cărora Nasleu Ioan ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență și i-ar putea determina să urgenteze aprobarea unui dosar ANRP, privind acordarea ilegală a unor despăgubiri de 18.941.508 euro (pretențiile de despăgubiri în dosarul respectiv erau nefondate)”, se arată în comunicatul DNA la secţiunea privitoare la Nasleu.

Trebuie menţionat că Nasleu mai are o condamnare la închisoare cu suspendare şi mai multe dosare pe rol. El a fost poate cel mai apropiat om al lui Robu, petrecându-şi inclusiv concedii împreună. Chiar Robu recunoaştea că, pe lângă funcţiile oficiale pe care Nasleu le-a primit cu ajutorul său, se ocupa inclusiv de securitatea fostului primar. Mai mult, Robu l-a păstrat chiar dacă ştia că protejatul său are legături cu lumea interlopă. “La câte procente am, pot să mai scad câteva din cauza lui Nasleu”, afirma Robu cu infinită aroganţă. De-a lungul timpului, Nasleu a fost ajutat de Robu să fie: director adjunct la STPT, vicepreşedinte ANRP; consilier personal al primarulu; director general la SC Pieţe.

Să mai amintim că, pe lângă Răvăşilă şi Nasleu, are dosar penal şi Rodica Aurelian, fosta şefă de la Personal din Primăria Timişoara, cea care se ocupa de angajările şi concursurile dubioase din timpul lui Robu, incluiv de cea a lui Răvăşilă.

Culmea este faptul că, deşi, chiar procurorii DNA, nu foarte activi vizavi de ce s-a înatâmplat în Primăria Timişoara, dau de tot mai mult putregai, Robu ştie cu totul altceva, demonstrând decuplarea sa totală de realitate.

“Stimați timișoreni, aveți acum toate datele pt a compara cum a fost Administrația Robu -cu bunele și cu relele ei, căci nimic nu e perfect- și cum e Administrația Fritz! 𝐍𝐮 𝐯𝐚̆ 𝐥𝐚̆𝐬𝐚𝐭̦𝐢 𝐚 𝐝𝐨𝐮𝐚 𝐨𝐚𝐫𝐚̆ 𝐩𝐚̆𝐜𝐚̆𝐥𝐢𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐮𝐧 𝐬̦𝐚𝐫𝐥𝐚𝐭𝐚𝐧 𝐢𝐧𝐜𝐚𝐩𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐝𝐞 𝐧𝐢𝐦𝐢𝐜 𝐢𝐧 𝐚𝐟𝐚𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐜𝐢𝐮𝐧𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐩𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞!

P.S. Am publicat cu câteva zile în urmă un decalog al nelegiuirilor fritziste cu rang de 𝐢𝐧𝐟𝐫𝐚𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢! Omul n-are cum să scape de 𝐩𝐮𝐬̦𝐜𝐚̆𝐫𝐢𝐞, chiar n-are cum!”, posta în urmă cu câteva zile Robu, substituindu-se în procurer şi judecător. (Da, “Omul” este Dominic Fritz.)

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago