Sport

A fi sau a nu fi în semifinalele Alpe Adria Cup! Meci important sub panou

Baschetbaliștii de la SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara întâlnesc formația poloneză MKS Dabrowa Gornicza, miercuri, 8 februarie, la ora 18.30, în returul sferturilor de finală ale Alpe Adria Cup. Alb-violeții au de anulat un deficit de șapte puncte pentru a se califica la turneul final.

Ambele formații vin după înfrângeri suferite la final de săptămână, în campionatele interne: în Polonia, Dabrowa – Ostrow Wielkopolski 88-100 (etapa XIX) și Sibiu – Timișoara 95-63 (prima rundă din Top 10).

„Eu sunt foarte curios să văd reacția echipei după cea mai rușinoasă înfrângere pe care această secție a avut-o în ultimii opt ani și vorbesc despre meciul de la Sibiu. Dacă până acum, după orice înfrângere am fost de partea jucătorilor – nici acum nu sunt împotriva lor și nu voi fi niciodată – acum trebuie ca ei să-și asume totala lipsă de combativitate, de implicare. Trebuie să spunem adevărul: nu avem voie să ne prezentăm așa la meciul de miercuri. Una peste alta, aici nu este vorba despre vreo persoană anume, fie jucător, fie despre mine, ca antrenor, ci despre Timișoara și despre clubul SCM.

Înainte de toate, eu vreau să văd sala plină, la fel cum a avut-o Sibiul sâmbătă, când doar 57 de bilete nu au fost vândute. Eu cred că și Timișoara poate face acest lucru și efectiv să luptăm împreună nu doar pentru calificare, ci pentru un dublu obiectiv, acela de a ajunge în Final Four și pentru a șterge din memorie această sincopă. Sper că este doar o sincopă și asta rămâne la latitudinea jucătorilor, de a demonstra prin caracterul lor dacă a fost doar o întâmplare neferictă sau nu”, a declarat Dragan Petricevic, antrenor principal al echipei din Timişoara.

Djokovic și Mirkovic încă acuză unele probleme de ordin medical, care pot fi rezolvate până la ora meciului din Sala Constantin Jude.

Dabrowa ocupă locul al zecelea în Energa Basket Liga, prima divizie internă, și a câștigat meciul tur împotriva echipei noastre cu 93-86.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

7 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

7 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

7 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

9 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

9 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

10 ore ago