Politica

Sorin Grindeanu e sigur, rotativa guvernamentală merge înainte: ”Eu nu trebuie să fiu ministru, sunt deputat de Timiș”

Rotativa guvernamentală merge înainte, iar dacă nu, se pot face și alegeri anticipate, spune Sorin Grindeanu, vicepremier şi prim-vicepreședintele PSD. El nu a vrut să spună ce eventual alt minister ar prefera dacă va părăsi Transporturile, el a răspuns doar că nu e neapărat necesar să fie ministru, el fiind deputat de Timiș.

Sorin Grindeanu nu prea se gândește la varianta în care ”rotativa” guvernamentală nu va avea loc, din diferite motive.

„Avem un protocol semnat în noiembrie 2021 care spune că un an şi jumătate avem prim-ministru de la PNL cu vicepremier de la PSD, celălalt an şi jumătate premier de la PSD şi vicepremier de la PNL. O înţelegere între principalele forţe politice din ţară. Eu nu cred că există semne de întrebare din acest punct de vedere. Acum declaraţii politice am făcut mulţi în diverse perioade. Dar aici vorbim de o înţelegere şi o voinţă pe care cele patru grupuri le-au exprimat. Eu nu cred că e cineva în această ţară care să dorească să strice această stabilitate dată de o coaliţie dată de o coaliţie de 70% din Parlament”, a declarat, la Timișoara, Sorin Grindeanu.

Ce soluie poate apărea dacă nu se trece la schimbarea prim-ministrului? Alegerile anticipate, e un proces democratic, spune reprezentantul PSD.

„Nu există nici cel mai mic semnal de acest tip. Din contră, am văzut declaraţia premierului care a spus că va respecta protocolul şi lucrurile sunt cât se poate de clare. Nu sunt semne de întrebare. Hai să facem un brainstorming să ne gândim ce s-ar întâmpla dacă nu s-ar întâmpla rotativa. Vedeţi altă soluţie decât alegeri anticipate?! Nu-i nimic nedemocratic dacă sunt alegeri anticipate. Este un instrument cât se poate de democratic. După luna mai premier va fi Marcel Ciolacu”, a mai subliniat Grindeanu.

Conform protocolului, Transporturile, unde ministru este Grindeanu, ar urma să treacă la PNL. Întrebat ce minister i s-ar potrivi, oficialul nu a dorit să răspundă, dar a precizat că nu e neapărat ca el să și rămână ministru.

”Nu e nevoie ca eu să rămân ministru, sunt deputat ales de Timiș și pot lucra în Parlament”, a încheiat Sorin Grindeanu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

19 minute ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

25 de minute ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

37 de minute ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

3 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

3 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

3 ore ago