Administratie

Un drum județean din zona Nădrag, deszăpezit doar cât o dungă, pe mijlocul șoselei. Se cere intervenția CJ Timiș/Foto, Video/UPDATE

Un drum județean din zona înaltă a Timișului, DJ 681, în zona Nădrag, a beneficiat de o deszăpezire cu totul deosebită. Firma care trebuia să se ocupe de operațiune a curățat doar o ”dungă” pe mijlocul șoselei, acolo unde este linia de demarcație dintre cele două sensuri de mers, fără a curăța și restul carosabilului. Un consilier județean și prefectul de Timiș cer cu insistență intervenția autorităților județene.

Problema a fost prezentată inițial de Ioan Sorincău, consilier județean din partea PSD, cu o postare pe Facebook, sub titulatura ”DJ 681, un proiect inovativ, futurist, dar trist: deszăpezirea on line, cu ajutorul wi-fi!”.

Cu cât un obiectiv este mai departe de Timișoara, de ochii presei, lucrările sunt lăsate în uitare și nepăsare. La așa-zisa deszăpezire de pe DJ681, tronson Nădrag-Hăuzești, s-a curățat doar marcajul de separație între sensuri. M-am dumirit mai greu, dar e limpede, e deszăpezire „online”, pe wi-fi! Inițial am crezut că s-a asigurat circulația bicicletelor, transport green, dar prin zonă peisajul e white, iar situația … shades of brown. Ca omul gospodar, care iarna își face car, CJT e preocupat de contracte cu atribuire directă pentru asigurarea esteticii drumurilor județene. Lăsând gluma la o parte, domnilor responsabili din Consiliul Județean Timiș, treceți la fapte! Dacă se va întâmpla vreo nenorocire, administratorul drumului răspunde penal, dar victimele vor fi cele traumatizate de inacțiune dumneavoastră”, a anunțat Sorincău.

Același subiect al deszăpezirii eco a fost abordată, miercuri dimineața, și de prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, care cere intervenția rapidă a celor de la CJT.

Solicit Consiliului Județean Timiș să acționeze de urgență pentru deszăpezirea DJ 681 către Nădrag! Filmarea este făcută de primarul Nădragului, Liviu Muntean, azi la ora 10:00, la mai bine de trei zile de la momentul intemperiilor. Dacă în această perioadă, când ne-a ferit Dumnezeu de zăpezi, situația se prezintă astfel, nu pot decât să sper că nu va mai ninge în acest an! ”, a spus, la rândul său, și Ritivoiu.

UPDATE. CJ Timiș reacționează

După informațiile transmise de un consilier județean, respectiv prefect, probabil și la sesizarea primarului din Nădrag, despre deszăpezirea în dungă au aflat și cei de la Consiliul Județean. Într-o poziție trimisă de biroul de presă, dar neasumată de nimeni dintre oficiali, ni se transmite că se vor aplica sancțiuni maxime, dar fără a ști ce înseamnă aceasta, se vorbește chiar și de o reziliere de contract. Totuși, cei de la CJT se apără și spun că dunga buclucașă ar fi existentă  doar pe o porțiune de 150 de metri și nu pe tot drumul.

În urma sesizărilor primite în legătură cu modul în care s-a acționat pentru prevenirea și combaterea înzăpezirii pe DJ 681 sectorul Nădrag – Hăuzești, responsabili din cadrul Direcției de Drumuri și Transport au efectuat o verificare pe teren în vederea stabilirii modului concret de remediere a problemelor și identificarea responsabililor. La fața locului s-a constatat că problemele au apărut exclusiv pe un sector de cca. 150 m. În zona respectivă, șanțurile au fost distruse de activitatea de exploatare forestieră, fiind astfel împiedicată scurgerea corespunzătoare a apelor de-a lungul drumului în afara părții carosabile. Prestatorului i se vor aplica sancțiuni maxime, conform clauzelor contractuale, atât pentru neîndeplinirea obligațiilor de a interveni preventiv și activ, cât și pentru neraportarea în timp util a situației din teren, putându-se ajunge până la rezilierea contractului. Considerăm inacceptabilă situația de față și nu vom tolera repetarea unei astfel de abateri.”, este poziția transmisă de biroul de presă al CJT.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

O oră ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

4 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

5 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

5 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

5 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

5 ore ago