Politica

Cătălin Drulă, nou atac la Sorin Grindeanu: “Ministrul este dispărut în toată această dezbatere”. Cei doi sunt deputaţi de Timiş

Referindu-se la accidentul feroviar de la Roşiori, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, spune despre actualul titular al postului, Sorin Grindeanu, că a dispărut complet din peisaj. Atât Drulă, cât şi Grindeanu sunt deputaţi de Timiş, ambii având funcţii importante în partidele lor, primul fiind preşedinte USR, al doilea primvicepreşedinte PSD.

În urma accidentului feroviar de la Roşiori, când un tren de călători s-a ciocnit cu un tren de marfă, autorităţile s-au întrecut într-un concurs de bâlbe. Singurul care n-a ieşit cu o explicaţie a fost chair ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, lucru sancţionat de un fost titular al postului, Cătălin Drulă, ambii fiind deputaţi de Timiş.

 „Ministrul unui domeniu este responsabil de ceea ce se întâmplă în acel domeniu. Ministrul este dispărut în toată această dezbatere, domnul Grindeanu este plecat, nu a spus nimic, nu am aflat ce măsuri se vor lua după acel incident de la Roşiori, cum facem să nu se mai întâmple. Asta este rezultatul unei degradări inclusiv a clasei politice. La nivel de profesionişti, cei buni au plecat de mult din sistem, foarte mulţi s-au pensionat şi foarte mulţi oameni aduşi de la partid fără să aibă pricepere astfel încât au ajuns să se ocupe toţi netoţii de cale ferată, de drumuri, de aceste sisteme critice, rezultatele fiind previzibile, numai că se văd în ani de zile, din ce în ce mai rău mai ales pe calea ferată, pe drumuri e ceva mai bine pentru că acolo banii europeni au avut o absorţie mai mare şi de bine de rău avem cât de cât o reţea de autostrăzi de o mie de kilometri şi o parte în lucru. Dar suntem departe de potenţial”, a afirmat Drulă la Prima News, citat de G4Media.

Cătălin Drulă a mai declart că sistemul feroviar este unul din care în 30 de ani „s-a furat pe rupte” şi nu au fost alocaţi banii pentru întreţinere.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

5 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

6 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

8 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

9 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

14 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

14 ore ago