Primăria Timișoara a investit aproximativ 80.000 de euro de la bugetul local pentru amenajarea unui laborator digital la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timișoara, în clădirea unde funcționează Școala Generală 22, din Piața Bălcescu. Proiectul a fost pus la punct în urma propunerilor și voturilor primite de la cetățeni în cadrul programului ”Timișoara decide!”, primul program de bugetare participativă al orașului, lansat anul trecut.
Laboratorul digital inteligent este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie: calculatoare cu softuri de design grafic incluse, tablă interactivă, roboţi educaţionali multifuncţionali, imprimante 3D, ochelari VR, la care vor avea acces gratuit elevii şcolilor şi liceelor din Timișoara. În timpul petrecut în laborator, ei vor fi ghidaţi de membri ai echipei Liceului Moisil, care îi vor ajuta să folosească echipamentele și alături de care vor experimenta învățarea creativă și transdisciplinară.
„Avem nevoie de profesori care aduc învățământul nu doar în prezent, ci mai ales în viitor, utilizând noile tehnologii. Și asta se întâmplă cu acest proiect care este unul din cele 8 care au câștigat anul trecut campania Primăriei de buget participativ și a reușit să coaguleze comunitatea în jurul acestei idei. Felul în care a fost gândit proiectul arată că elevii de la Moisil se văd parte a unei comunități, pentru că aici nu vor învăța doar ei, ci ușa este deschisă către alți elevi din Timișoara. Și vreau să îi felicit pe elevii de aici pentru că vor fi mentori pentru alți elevi de la alte licee și îi vor învăța ce știu ei. E un exemplu perfect de cum se dezvoltă o comunitate: cu viziune, cu deschidere față de ceilalți și față de noile tehnologii, cu mobilizarea tuturor energiilor care există pentru a atinge un scop comun”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Laboratorul nu va fi folosit doar de elevii școlii gazdă, va putea deservi cel puțin 1.200 de copii din comunitate, anual, în cicluri de învățare de câte trei luni. Elevii și profesorii din liceul ”Grigore Moisil” au cunoștințele necesare și dorința de a-i ajuta pe cât mai mulți copii din comunitate să învețe programare, design grafic, robotică, data science, să îi ajute să descopere lumea cu ajutorul tehnologiei și, nu în ultimul rând, să facă toate aceste lucruri în echipă, prin colaborare.
Pentru implementarea acestui proiect, Municipiul Timișoara și Consiliul Local au alocat suma de 400.000 lei.
Primul proiect de bugetare participativă, dat în funcțiune la finalul lunii trecute, este cabinetul de robotică amenajat de Primăria Municipiului Timișoara la Școala Gimnazială nr. 30 pentru integrarea copiilor cu cerințe educaționale speciale și pentru activități care să implice comunitatea de elevi din oraș.
Toate proiectele câștigătoare în cadrul proiectului de bugetare participativă pot fi vizualizate aici: decidem.primariatm.ro/bp.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, au depistat…
De la 1 ianuarie, Aquatim va prelua activitatea de apă și canal și de la…
Multă lume s-a întrebat de ce joacă britanicii fotbal de Crăciun, când la ei se…
Vremea se răcește ușor și se menține posomorâtă. Izolat vor cădea precipitații, la început sub…
Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…
Scrisoare pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului 2024 Iubiți Frați și Surori în Cristos, De Crăciun…