Administratie

Viceprimarul comunei Cenei a rămas fără funcție, fiind emis un ordin de încetare a mandatului său, la cererea ANI

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a emis un ordin de încetare a mandatului de viceprimar și de consilier local al comunei Cenei pentru Adrian Claudiu Baia, ca urmare a rămânerii definitive în instanță a raportului ANI privind incompatibilitatea sa. El a fost acuzat că ar fi emis un certificat de atestare fiscală pentru fiul său, pentru ca acesta să poată semna un contract de finanțare pe fonduri europene, dar și pentru că a avut calitatea de viceprimar și comerciant persoană fizică în paralel.

Un nou membru al administrației publice din Timiș rămâne fără funcție, ca urmare a unui conflict de interese anunțat de Agenția Națională de Integritate. Prefectul Mihai Ritivoiu a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier local și de viceprimar al comunei Cenei, pentru Adrian Claudiu Baia (PSD).

Decizia ANI a fost anunțată în iulie 2021.

”În exercitarea funcției de viceprimar (mandatul 2016-2020) a semnat la data de 07 septembrie 2017, un certificat de atestare fiscală solicitat de fiul său prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru acesta, respectiv semnarea unui contract de finanțare în valoare de 40.000 Euro într-un proiect finanțat din fonduri europene. Totodată, menționăm faptul că în data de 6 octombrie 2020, Agenția Națională de Integritate a constatat și starea de incompatibilitate în cazul lui BAIA ADRIAN CLAUDIU, întrucât, în perioada mandatului 2016 – 2020, a exercitat simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) și dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003”, arăta într-un comunicat ANI, la acea vreme.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

11 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

11 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

18 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

18 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

18 ore ago