Sport

Cu chin, cu vai e bun și egalul! Fetele de la Poli, un punct cât o victorie în prelungiri cu Carmen

Politehnica Timișoara a disputat astăzi primul meci din returul play-off-ul din liga de elită feminină la fotbal. Cu moralul zdruncinat după ultimele partide, bănățencele aveau nevoie de un rezultat pozitiv în fața unei echipe periculoase, care dorea să intre în luptă pentru locul 1, Carmen București.

A reieșit un meci cu accente dramatice, între două echipe care au făcut exces de energie pentru a-și îndeplini obiectivul. Poli a început mai bine, a dominat și a controlat partida în mare parte a primei părți. Teodora Meluță a înscris un gol extraordinar după o cursă pe dreapta în minutul 14, și totul arăta bine pentru gazde. În minutul 36 însă, canadianca Corneil avea să își înscrie un autogol jenant, fundașul echipei bănățene continuând seria proastă de meciuri, ea greșind decisiv în eliminarea din Cupă, chiar cu Carmen (0-1), dar și în eșecul dureros de la Cluj (0-7).

Disperarea și-a făcut loc în jocul echipei bănățene în partea a doua, a lipsit claritatea atacurilor, iar pe fondul unei degringolade între atac și apărare, oaspetele au preluat conducerea, printr-un șut formidabil al lui Chiper, 1-2. La acest scor, U Cluj era pe primul loc, urmată de Poli și carmen la mică distanță, iar gazdele având disperată nevoie de gol… care a venit în prelungiri, când Antonia Bratu, venită de pe bancă a pus excelent capul, după un corenr și a adus echipei sale un punct, 2-2. Punct cu care Poli revine pe prima poziție. Putea fi victorie, dar Bianca Ienovan, un meci cu multe ratări a irosit un contraatac rapid, trăgând în portarul advers din 6 metri, singură-singurică!

Așadar, 2-2, putea fi mai rău, putea fi mai bine, dar acest punct o ține pe Politehnica în frunte cu șanse mari la un titlu istoric.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

15 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

17 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

21 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

21 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

21 de ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

21 de ore ago