Invatamant

Prezentare de modă inedită, creată de studenții Universității Politehnica Timișoara

Studenții anului 3 de la specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara au realizat o inedită prezentare de modă, cu tema „Colecții de design vestimentar cu inspirație din trecut și accesorii din materiale reciclate”. Lucrările au fost create în cadrul disciplinei opționale Design Vestimentar.

Tema de anul acesta a fost crearea unor colecții vestimentare cu inspirație din trecut, din orice perioadă stilistică studiată împreună la curs, utilizând parțial sau total materiale reciclabile. Studenții au prezentat, fiecare, câte o colecție de 10 ținute, prin desene realizate în diferite tehnici de reprezentare grafică. În plus, în cadrul orelor de seminar au materializat una dintre cele 10 ținute pe un manechin din lemn de dimensiuni reduse (30 cm) și au realizat un accesoriu la scară reală 1:1, utilizând pe cât posibil materiale reciclabile.

Lucrările au fost coordonate de Anghel Andreea (cadru didactic și absolvent al Facultății de Arhitectură și Urbanism, UPT, promoția 2008) și suport la ultima oră de seminar din partea Laurei Chiriță (designer vestimentar), unde studenții au primit sprijin și sfaturi la partea practică, prin transpunerea unei schițe în realitate, pe acel manechin de mici dimensiuni.

În cadrul mini-paradei de modă, cei peste 30 de studenți participanți au prezentat atât planșele realizate, cât și ținuta la scară redusă, purtând accesoriul realizat la scara de 1:1. Demne de remarcat sunt creativitatea de care au dat dovadă studenții, munca depusă pe parcursul a 7 săptămâni, dar și implicarea în organizarea evenimentului, mai ales în condițiile în care disciplina Design Vestimentar este opțională.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timişoreanca Antonia Ioana Balcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Balcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

48 de minute ago

Marian Vasile e supărat foc pentru că nu e singurul candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei

Deși el știe sigur că are șanse adevărate să devină viitorul primar al Timișoarei, acum…

O oră ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

O oră ago

Accident mortal în Timiş. Lipsa de experienţă a unui tânăr de 19 ani a dus la moartea unei fete de 17 ani

Un tânăr, în vârstă de 19 de ani, a condus un autoturism pe DN 59…

2 ore ago

Candidează românește

Nu ne trebuie multe sondaje de opinie să ne dăm seama că Dominic Fritz și…

3 ore ago

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

4 ore ago