Anunţuri

Reabilitarea ecosistemelor și conservarea valorilor naturale în Jimbolia și Kikinda prin ochii experților – activități în cadrul proiectului „ECOLAKES”

 

Reabilitarea ecosistemelor și conservarea valorilor naturale în Jimbolia și Kikinda prin ochii experților – activități în cadrul proiectului „ECOLAKES”

„Starea naturală a mediului, probleme, pericole și potențialul de reabilitare al acestora” a fost tema de discuție a unei conferințe ce a reunit specialiști români și sârbi din domeniul protecției mediului în cadrul unui eveniment profesional organizat în data de 4 aprilie 2023, la Casa de Cultură din Jimbolia.

Conferința organizată sub forma unor prezentări urmate de o sesiune de discuții libere a avut ca scop obținerea unor concluzii și recomandări pentru o mai bună utilizare sustenabilă a resurselor naturale, dar și prezentarea impactului negativ al problemelor ecologice privind natura și implicit sănătatea umană, precum și identificarea posibilităților de reabilitare a habitateleor naturale disponibile în zona transfrontalieră România-Serbia.

ECOLAKES

Această conferință profesională face parte dintr-un amplu proiect de protecția mediului desfășurat în parteneriat de către localitățile Jimbolia din România și Kikinda din Serbia, intitulat „ECOLAKES” – Reabilitarea ecosistemelor și conservarea valorilor naturale în Jimbolia și Kikinda” prin intermediul căruia se urmărește stabilirea unei cooperări transfrontaliere pe probleme de mediu prin schimburi de experiență și prezentarea reciprocă a practicilor de lucru.

Proiectul „ECOLAKES” are ca obiectiv principal îmbunătățirea protecției mediului și a sustenabilității în regiunea transfrontalieră prin reabilitarea siturilor de mediu ce vizează zone extinse de habitat acvatic unde se va interveni pentru conservarea mai bună a lacurilor din Jimbolia și zonelor adiacente. Astfel, Primăria Jimbolia va amenaja o zonă de recreere pentru jimbolieni și pentru locuitorii din regiune, reabilitând malurile lacurilor pe o distanță de 150 de metri. Îmbunătățirea condițiilor de mediu și protecția faunei acvatice se va realiza prin montarea unor sisteme de aerare a apei, sistem ce va conduce la creșterea nivelului de oxigen necesar vieții în habitatele acvatice.

Proiectul început în data de 3 aprilie 2021 a beneficiat de un buget total de 787.736,97 euro din care Orașului Jimbolia îi revin 374.659,85 euro, iar Orașului Kikinda 413.077,12 euro. Proiectul „ECOLAKES” este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

Mai multe informații pot fi aflate accesând https://ecolakes.rs/

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Dominic Fritz despre cele două mize ale contestaţiilor la adresa candidaturii sale

Singura candidatură dintre ele zece depuse pentru Primăria Timişoar care a fost contestată - şi…

21 de minute ago

CFR Timişoara s-a umplut de penibil la Odorhei

Au tratat ultima deplasare a sezonului cum nu se poate mai rău. Prim-divizionara de futsal…

32 de minute ago

Victorie pentru Lei într-o atmosferă de sărbătoare

Au câştigat la ultima apariţie şi au încheiat campionatul pe locul 13. Final de sezon…

42 de minute ago

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

20 de ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

21 de ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

21 de ore ago