Consiliul Judeţean Timiş

Timișul dă patru milioane de lei pentru reabilitarea a doi kilometri de drum pietruit. Se va asigura legătura cu Carașul

Consiliul Județean Timiș a lansat licitația pentru stabilirea firmei sau grupului de firme care se va ocupa de reabilitarea a unei porțiuni din drumul județean 585, care leagă Timișul de Caraș Severin Sunt vizați puțin mai mult de doi kilometri, între Vișag și limita de județ, care va asigura o conexiune mai bună pentru cele două județe, dar și o legătură mai bună pentru cetățeni spre autostrada A1.

CJ Timiș a publicat pe SEAP anunțul de licitație pentru proiectul ”Lucrări (proiectare și execuție) privind realizarea obiectivului de investiție publică „Modernizare DJ 585 limită jud. Caraș Severin – Visag, km 36+200 – 38+540, L = 2,34 km”

Suma alocată este de 4,2 milioane de lei. Contractul este pentru proiectare și execuție, ceea ce ar trebui să asigure o implementare mai rapidă. Costurile au fost deja stabilite pe fiecare etapă, iar 4,1 milione de lei merg spre lucrările efective.

Servicii de proiectare: 63.500,00 lei din care: Documentații tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor – faza P.T.E.: 2.500,00 lei Verificarea tehnică de calitate a tuturor proiectelor tehnice de execuție tehnice de execuție P.T.E: 1.000,00 lei Proiect tehnic și detalii de execuție – drumuri: 45.000,00 lei Asistență tehnică din partea proiectantului: 15.000,00 lei Lucrări de execuție: 4.140.000,00 lei din care: Amenajarea terenului: 20.000,00 lei Amenajări pentru protecţia mediului: 30.000,00 lei Construcţii şi instalaţii: 4.090.000,00 lei Valoarea estimată nu cuprinde valoarea cheltuielilor diverse și neprevăzute”, se spune în anunțul de licitație.

Acest drum a fost agreat ca fiind prioritar în cadrul Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest. În prezent, acolo este un drum pietruit, de o calitate proastă

Drumul din piatră prezintă multiple defecțiuni de tipul gropilor și denivelărilor, generând astfel băltirea apelor pe timp ploios și ridicarea prafului pe timp uscat. Totodată, drumul nu are amenajate dispozitive de colectare a apelor meteorice, astfel că pe timp ploios apele băltesc în corpul drumului, fapt ce maschează adâncimea reală a gropilor, la care se mai adaugă faptul că ele pot deveni chiar impracticabile în perioadele în care se înregistrează precipitații abundente de ploaie”, se spune în documentația de licitație.

Constructorul va avea la dispoziție trei luni pentru a moderniza drumul, la final acesta urmând să aibă două benzi, câte una pe sens. Finanțarea proiectului va fi asigurată prin programul Anghel Saligny.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

5 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

10 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

12 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

13 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

13 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

13 ore ago