Administratie

Șase blocuri din Timișoara primesc izolație din vată bazaltică

Primăria Timișoara a reușit semnarea a șase noi contracte pentru reabilitare termică a tot atâtea blocuri din oraș. Banii provin din fonduri europene acordate în Programul Operațional regional.

Șase blocuri din Timișoara intră în etapa de realizare a lucrărilor de reabilitare termică, după ce Primăria Timișoara a semnat contractele de execuție.

Cele 6 blocuri au deja aprobate soluțiile revizuite de eficientizare energetică prin programul POR 2014-2020.

În vederea eficientizării energetice, vor fi izolate termic 135 de apartamente din blocurile situate pe Str. Gh. Lazăr nr. 36, Str. Brândușei nr. 4 și 11, Calea Torontalului nr. 66, bl. 119, Str. Felix nr. 23 bl.75, sc. A+B și Aleea Cascadei nr. 1.

Pentru patru dintre aceste blocuri a fost lansat deja ordinul de începere a execuției, iar pentru două a fost semnat contractul de execuție și urmează să se predea amplasamentul și să se lanseze ordinul de începere a lucrărilor.

Noile soluții de reabilitare energetică prevăd utilizarea sistemului termoizolant cu vată minerală bazaltică. Procesul este în curs și, pe măsură ce noile soluții sunt aprobate de consilierii locali, proiectele de reabilitare energetică a blocurilor incluse în Programul POR 2014 – 2020 vor intra în următoarea etapă de lansare a licitației de execuție și realizare a lucrărilor efective de termoizolare.

Săptămâna viitoare, vor fi supuse aprobării Consiliului Local documentațiile tehnico-economice revizuite, indicatorii tehnico-economici, faza PT și Devizul General pentru alte 8 blocuri situate la următoarele adrese: Str. Martir Dumitru Jugănaru nr. 13, Str. Luminița Boțoc nr. 2 și nr. 4, Str. Vasile Lucaciu nr. 18, Str. Dropiei nr. 7, Calea Torontalului nr. 14, Bd. Dâmbovița nr. 22 A și Str. Brediceanu nr. 13-15.

Lucrările de reabilitare termică realizate prin programul POR au ca scop diminuarea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, în condiţiile asigurării şi menţinerii climatului termic interior, prin limitarea pierderilor de căldură către mediul exterior, precum şi ameliorarea aspectului urbanistic al localităţii.

Primăria Timișoara susține eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale și va continua accesarea de fonduri prin programe europene.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

3 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

7 ore ago