Economic

ADR Vest ajută la implementarea tehnologiilor digitale, în cadrul unui proiect de 1,4 milioane de euro

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lucrează, în cadrul unui proiect la nivel european, prin intermediul căruia se dorește îmbunătățirea implementării politicilor de dezvoltare regională în domeniul transformării digitale și, prin urmare, să contribuie la o Europă mai inteligentă Proiectul, BEST DIH, este în valoare de peste 1,4 milioane de euro, foond co-finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Interreg Europe și se va derula până în februarie 2027.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest este partener alături de organizații din Spania, Olanda, Italia, Finlanda și Ungaria.

Tehnologiile digitale au potențialul de a remodela industrii și lanțuri valorice întregi și de a permite întreprinderilor mai mici, inovatoare și dinamice să dezvolte și să introducă mai rapid pe piață produse și servicii inovatoare, sporindu-le astfel competitivitatea.

Proiectul a fost lansat săptămâna trecută la Santiago de Compostela, unde a avut loc primul seminar tematic interegional si primele schimburi de bune practică și învățare între parteneri. Pe parcursul a doua zile,  partenerii au prezentat modul de functionare al Huburilor Europene de Inovare Digitala dar si instrumentele de finantare  disponibile pentru digitalizarea  IMM-urilor. In cadrul vizitei de studiu la sediul Televes, o companie globală de tehnologie lider în proiectarea, dezvoltarea și fabricarea de soluții pentru infrastructuri de telecomunicații în locuințe, clădiri și orașe partenerii de proiect au avut ocazia sa vada modul de transformare al unei companii  inspre o companie inovativa cu 100 de cercetatori, aplicatii smart living, smart medical si cu experimente living lab.

Până în 2027, BEST DIH va dezvolta recomandări eficiente și instrumente de politici regionale pentru a sprijini transformarea digitală.

La nivelul Regiunii Vest, proiectul își propune să implementeze bunele practici  în strânsă legătură cu finanțările disponibile prin Programul Regional Vest 2021-2027. În momentul actual, 25% din bugetul PR Vest este destinat obiectivului de politică 1 – O regiune mai inteligentă, ceea ce oferă șansa companiilor dar și ecosistemului regional să genereze mediul favorabil pentru Inovare digitală.

Proiectul BEST DIH este implementat de ADR Vest împreună cu Agenția de Inovare Galicia (Spania), Asociația Pannon Business Network (Ungaria), Provincia Overijssel (Olanda), Consiliul Regiunii Tampere (Finlanda), Societatea consorțiului pe acțiuni ART-ER, Emilia Romagna (Italia) și Municipalitatea orașului Szombathely (Ungaria), ca membru de politică asociat.

Proiectul, în valoare de peste 1,4 milioane de euro, este co-finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Interreg Europe (https://www.interregeurope.eu/) și se va derula până în februarie 2027.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

10 minute ago

Timişoreanca Antonia Ioana Balcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Balcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

O oră ago

Marian Vasile e supărat foc pentru că nu e singurul candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei

Deși el știe sigur că are șanse adevărate să devină viitorul primar al Timișoarei, acum…

2 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

2 ore ago

Accident mortal în Timiş. Lipsa de experienţă a unui tânăr de 19 ani a dus la moartea unei fete de 17 ani

Un tânăr, în vârstă de 19 de ani, a condus un autoturism pe DN 59…

2 ore ago