Invatamant

Zece milioane pentru Facultatea de Educație Fizică și Sport. UVT renovează clădirea

Universitatea de Vest Timișoara a publicat în sistemul de licitații electronice național anunțul pentru găsirea firmei care să se ocupe de reabilitarea și modernizarea clădirii Facultății de Educașie Fizică și Sport. Pentru investiția de mari dimensiuni se oferă 9,7 milioane de euro.

Intervențiile vizează finisaje, tâmplărie, instalații interioare, dar vor fi montate finisaje noi.

Prin contractul care urmează a fi semnat se va moderniza şi reabilita clădirea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, pentru a răspunde cerinţelor legislative şi reglementărilor tehnice valabile la acest moment. Obiectivul principal este creşterea confortului studenţilor, prin asigurarea unor condiţii bune de desfăşurare a procesului de învăţământ, efectuând reparaţii de finisaje, tâmplării, instalaţii. Se vor realiza următoarele: • refacerea integrală a lucrărilor de arhitectură • refacerea instalaţiilor termice, HVAC, electrice şi de IT • refacerea imaginii construcţiei prin înlocuirea finisajelor cu sisteme fiabile şi schimbarea tâmplăriei existente din PVC cu geam termopan, cu tâmplărie din aluminiu cu geam termoizolant.”, se spune în anunțul de licitație.

Tot în cadrul operațiunilor de reabilitare, UVT va renova și proaspăt primita bază sportivă de pe malul canalului Bega, pe Splaiul Tudor Vladimirescu. Această bază a fost primită în folosință, pe 20 de ani, de la Primăria Timișoara. Atunci, UVT și-a asumat reabilitarea bazei, cu obligația de a pune la dispoziția publicului larg baza, cel puțin o treime din timp. Inițial se vor rfenova terenurile de minifotbal și tenis, gardul, drumurile de acces și platforma din incintă. Ulterior, se vor reabilita și bazinele de înot, spațiile de cazare și barul din incintă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

3 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

4 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

4 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

4 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

5 ore ago