Raoul Trifan, precizări despre ce s-a întâmplat în Senat în cazul revocării lui Alin Nica din CNI

Raoul Trifan

Raoul Trifan

Senatorul USR de Timiş Raoul Trifan, a reuşit să pună pe Ordinea de zi a şedinţei de azi a plenului Senatului un punct privind revocarea lui Alin Nica din calitatea de membru al Consiliului Național de Integritate (CNI). Punctul nu a mai ajuns să fie votat, senatorii PNL făcând tot posibilul să tergiverseze dezbaterile. Trifan vine cu precizări despre ce s-a întâmplat în Senat.

Preşedintele CJ Timiş şi al PNL Timiş, Alin Nica este membru al Consiliului Naţional de Integritate (CNI), organism care monitorizează Agenţia Naţională de Integritate (ANI), poziţie în care a fost votat de Senat. Pe de altă parte, ANI a făcut sesizări penale împotriva lui Nica pentru trei fapte. Pornind de la această situaţie absurdă, Raoul Trifan a solicitat revocarea lui Nica din CNI.

 Am cerut astăzi, în fața plenului Senatului, revocarea lui Alin Nica din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate. Președintele PNL al Consiliului Județean Timiș este vizat de sesizări ale Agenției Naționale de Integritate pentru indicii cu privire la săvârșirea infracțiunilor de “folosire a funcției pentru favorizarea unei persoane”, “fals în declarații” și “conflict de interese”. Acestea au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Este limpede că o astfel de persoană nu are ce căuta în forul de supraveghere al ANI”, arată Trifan.

Votul pentru suplimentarea ordinii de zi a trecut cu o largă majoritate, dar asta nu l-a oprit pe președintele de ședință, senatorul PNL Sorin Cîmpeanu, să încerce să spună că a picat, a menţionat Trifan.

“După o scurtă clarificare că un vot majoritar “pentru” înseamnă că propunerea a trecut, senatorii PNL au încercat să îngroape votul pe ultimul loc de pe ordinea de zi, adică pe 21. Eu am propus ca votul să fie pe prima poziție, PSD, prin liderul de grup, pe poziția 15. Și 15 a rămas. A urmat o ședință complet atipică în care senatorii PNL Fenechiu și Țăgârlaș, liderul de grup și președintele comisiei juridice respectiv, au luat cuvântul pe cât mai multe puncte de pe ordinea de zi, uneori chiar și de două ori pe același punct, spunând orice, chiar dacă avea sens sau nu, doar ca să treacă timpul și să nu ajungem la punctul 15 cu revocarea lui Alin Nica din funcția de membru CNI. Dacă cineva se uita pentru prima oară la o ședință de plen, ar fi spus, pe bună dreptate, că cei doi senatori PNL sunt, de departe, cei mai harnici senatori din Parlament”, a continuat senatorul USR.

Trifan arată că, văzând că timpul pentru dezbateri se apropie de sfârșit, a cerut prelungirea ședinței până când se va ajunge la punctul 15.

“Propunerea a picat la vot, evident. Ședința s-a încheiat după dezbaterea punctului 11 de pe ordinea de zi. Mai trebuie spus și că există o cerere de revocare blocată de săptămâni întregi în sertarul comisiei juridice de către senatorul Țăgârlaș. Cererea a fost trimisă acolo, fără temei, de fosta președintă interimară a Senatului, actuala ministră PNL a Justiției, Alina Gorghiu. Ce nu vede lumina zilei, nu există. Sau, cel puțin, așa gândesc peneliștii. Momentan, rămânem în situația în care o persoană asupra căreia există multiple suspiciuni ridicate de ANI, face parte din forul de supraveghere al acestei instituții. Mai mult, există un grup mare de peneliști din organizația din Timiș care sunt subiectul unor sesizări ale ANI, unele dintre ele fiind trimise și la Parchet. Domnul Nica, din postura de președinte PNL Timiș, veghează atent la activitatea Agenției Naționale de Integritate”, a conchis Trifan

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Au fost trimiși doi clovni să ocupe timpul (și dac-au vorbit orice, președintele de ședință nu le-a tăiat microfonul!) din motive ce țin de moda internă din PNL. Poate nu v-ați prins dar 2022-2024 este perioada în care politica penelistă se desfășoară sub deviza nerostită „Fără co@ie!” Doar Alina Gorghiu mai uită uneori și ni le arată de departe (din Pitești).
Să fii într-o comisie de integritate și să te faci că plouă când ești cu musca pe căciulă, înseamnă să dai o probă evidentă a faptului că nu ești integru! Cei din comisie ar trebui să fie mai presus de orice bănuială, iar când apare o bănuială, să se retragă cel puțin până când în cauză se pronunță o comisie sau chiar judecătorul.

#Bedeleanu a spus: (iunie 22nd, 2023 at 07:15 )

Raoul „are co@ie”. În 2020 la alegeri era și el printre ăia care făceau poze cu Alin Ni#mi#ca, în speranța alegerii de pe listă.
Toți usr-istii din Timiș aveau alaturi, pe bannere cât Casa Poporului ,chipul lui ” el Maximo” Nica. Era plin judetul cu Fritz, Moș și Nica alaturi în poză.
Primii doi erau niște necunoscuti, cum s-ar zice prin Banat „niște nimeni”.
Învățătura de minte pentru toți.
Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești! Așa cu Raoul cel fără de Bac.
Mare om, mare caracter!

Un USR-ist a spus: (iunie 22nd, 2023 at 10:20 )

Iar te-ai trezit vorbind #bedelene, iar te-ai trezit. Oare ?

Anubis a spus: (iunie 22nd, 2023 at 10:24 )

Wow… ce concluzie tare. Vrei sa spui ca algerile usere s-au castigat „din cauza” lui Nica? Ca Nica i-a dus in spate pe Mos si pe Raoul?

Ba baiatule, daca am avea un singur candidat onest cu priza la publica toti acesti 3 mascarici s-a ocupa in cel mai bun caz de tinut trepiedu la mascariciul vopsit.

Adevarul trist e ca Timisoara nu are reprezentanti… pe linie liberala stiu 100% ca rad aia de la Bucuresti atat de PNL cat si de useristii locali care nu de mult erau sclavii lui Barna.

@# a spus: (iunie 22nd, 2023 at 10:27 )

Da, dar dintre Nica și Raoul cine-a f#t#t meciul? E bine să ne amintim de unde-am plecat, dar mai contează și ce facem pe drum. A doua zi după alegerile locale (nu mai târziu!), peneliștii locali aveau spume la gură – ei au crezut că alianța cu USR e la mișto, că ei vor avea majoritate și că se vor întoarce în brațele iubiților lor pesediști. Pentru că prin afinități, rubedenii, afaceri, tupeu și infiltrare, PNL și PSD erau și sunt încă anastomozate natural. (Bine, asta nu-l ridică pe Trifan pe vreun postament, să nu înțelegem greșit).
Dar asta e, așa-i cu memoria selectivă! Oricum, orice ocazie de a scuipa pe ocultă, străinătate, LGBT, europeiști este bună, nu? Decât o introspecție cu eventuale concluzii dureroase, mai bine o înjurătură de crescut stima de sine! Mai ușor se vede bac-ul din ochiul lui Trifan decât bârna de doctorat din ochiul lui Ciucă.

#Bedeleanu a spus: (iunie 22nd, 2023 at 12:53 )

Mai răsfirați băieți, mai răsfirați!
Văd că v-au băgat solda.
Dar chiar așa degrabă pupători!
Măi, măi!
De la Pitești la București și invers, tot aia…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru a oferi timișorenilor posibilitatea să se întoarcă acasă în siguranță după slujba religioasă de Înviere. Astfel, câte o cursă specială de tramvai va circula până la ora 03:30, cu pauză la capetele de linie, pe perioada slujbei religioase (00:00 –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în continuare slăbuţ, iar ca atare, Ministerul Educației a decis să înființeze noi clase de fotbal pentru fete în cinci orașe din România. Ca urmare a colaborării de mai mulți ani cu Federația Română de Fotbal, Ministerul Educației a anunțat recent,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 31 de ani, nu mai răspundea la telefon când îl contactau apropiații. Ajunși la fața locului, pe strada Iosif Octavian din Timișoara, au constatat că bărbatul se afla decedat în apartament,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc de la 240 de euro la o garsonieră până la 450 de euro la trei camere. Dacă în alte orașe mari din țară interesul pentru  casele  și apartamentele listate la închiriere s-a redus considerabil față de începutul lui 2023, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în continuare slăbuţ, iar ca atare, Ministerul Educației a decis să înființeze noi clase de fotbal pentru fete în cinci orașe din România. Ca urmare a colaborării de mai mulți ani cu Federația Română de Fotbal, Ministerul Educației a anunțat recent,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală
Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 31 de ani, nu mai răspundea la telefon când îl contactau apropiații. Ajunși la fața locului, pe strada Iosif Octavian din Timișoara, au constatat că bărbatul se afla decedat în apartament,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte
Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația Scaunului apostolic al Romei și voința Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj SCRISOARE PASTORALĂ la sărbătoarea Învierii Domnului – 2024 Clerului, călugărilor, călugărițelor, credincioșilor greco-catolici și tuturor creștinilor iubitori de Dumnezeu Preacucernici părinți, dragi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj
† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru cler, cinului monahal şi drept-credincioşilor creştini, har, milă şi pace de la Dumnezeu Tatăl, iar de la noi, părintească binecuvântare.  „Vrăjmașul cel din urmă care va fi nimicit este moartea.”  (I Corinteni 15, 26) Hristos a înviat!                                    Iubiți fii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului
Top