Politica

Un nou PNL-ist din Timiş, „agăţat” de ANI. Consilierul judeţean Lucian Blaga, noul intrat în grup

Consilierul judeţean PNL Lucian Blaga a fost găsit în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). El a exercitat simultan funcţia de consilier judeţean şi membru în Consiliul de Administrație al SC Colterm. ANI l-a găsit incompatibil şi pe fostul consilier judeţean PSD Narcis Bobic.

Lotul liderilor PNL Timiş care au probleme cu ANI se îngroaşă. După preşedintele PNL Timiş şi al CJ Timiş, Alin Nica, vicepreşedintele CJ Timiş, Alex Proteasa, liderul Grupului PNL din Consiliul Local Timişoara, Adrian Lulciuc, fostul director al STPT Nicolae Bitea şi alţii, în vizorul ANI a intrat şi consilierul judeţean Lucian Blaga.

“S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 iunie 2017 – 25 martie 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier județean și funcția de membru în Consiliul de Administrație al unei societăți aflate sub autoritatea C.L. al Mun. Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

Problemele lui Blaga durează din perioada în care Nicolae Robu era primar al Timişoarei şi preşedinte al PNL Timiş. Robu l-a pus pe Blaga atât director adjunct la SC Horticultura, cât şi membru în Consiliul de Administraţie la SC Colterm. Şi asta cu toate că Blaga a fost condamnat pentru “mărturie minicinoasă” în “Dosarul Aeroportul” (în primele instanţe), în care au fost implicaţi mai mulţi fioşti lideri ai PDL Timiş.

În comunicatul ANI apare şi numele fostului consilier judeţean PSD Narcis Bobic: “S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 noiembrie 2018 – 24 octombrie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier județean și funcția de membru /administrator în cadrul consiliului de administrație al unei societăți aflate sub autoritatea C.L. al Mun. Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.”

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

50 de minute ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

17 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

17 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

18 ore ago