Sport

Finalele se joacă sâmbătă! Turneul de volei pe plajă, peste aşteptări, din punct de vedere al spectatorilor prezenţi şi a calităţii jocului

Sâmbătă 29 iulie, au loc semifinalele și finalele Campionatului European de Volei de plajă masculin și feminin U22 pe arena montată pe platoul din fața Operei. Accesul spectatorilor este gratuit.

Campionatul European de Volei pe plajă este cel mai important eveniment sportiv desfășurat la Timișoara în acest an și unul din evenimentele majore organizate în România în 2023, găzduirea unei competiții continentale de volei fiind o premieră pentru țara noastră. Evenimentul care a început miercuri 26 iulie și se va încheia sâmbătă 29 iulie este organizat de către CSM Timișoara și Clubul Sportiv Timișoara Youth Sport Academy, cu sprijinul Ministerului Sportului, Federației Române de Volei, Primăriei Municipiului Timișoara si al Consiliului Județean Timiș.

Semifinalele și finalele sunt programate sâmbătă în Piața Victoriei

Arena principală amenajată în Piața Victoriei, chiar în fața Operei Naționale Române, va fi locul de desfășurare a semifinalelor, dar și a celor două finale, masculin și feminin. Semifinalele sunt programate dimineața, începând cu ora 10.00 și până la ora 14.00, iar finalele începând cu ora 15.00 până la ora 19.00.

Accesul spectatorilor este gratuit la toate meciurile, inclusiv la cele două finale, în limita capacității de 500 locuri.

Competiția se va încheia cu festivitatea de premiere ce va avea loc după încheierea partidelor, începând cu ora 19.00. Trofeul Campionatului European de Volei de plajă va fi acordat echipelor câștigătoare, masculin și feminin în Piața Victoriei din centrul Timișoarei.

128 de participanți, reprezentând 64 de echipe, câte 32 de echipe pentru întrecerea feminină, cât și pentru cea masculină, provenind din 36 de țări participă în aceste zile la Timișoara cu această ocazie.

Calitatea partidelor a fost peste aşteptări, nivelul turneului fiind foarte ridicat. De asemenea, în ciuda unor „specialişti de tastatură” şi „nefericiţi postaci de serviciu”, competiţia s-a bucurat de suportul timişorenilor. Au fost mii de spectatori în aceste zile în Parcul Rozelor şi mii de fani şi în Piaţa Operei. Chiar şi în nocturnă, deoarece terenul de la Piaţa Operei s-a bucurat şi de o astfel de instalaţie, tribuna fiind neîncăpătoare.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Demarează etapa a doua a probelor la rece pe rețeaua Colterm

Compania de termoficare Colterm continuă pregătirile pentru sezonul de încălzire 2024-2025 și demarează etapa a…

2 ore ago

Traficul rutier va fi restricţionat vineri pe un tronson al străzii Glad

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Glad, pe tronsonul…

2 ore ago

Timișoara devine platou de filmare pentru un serial. Mai multe străzi din oraș se închid

Filmarea unui miniserial la Timișoara va face ceva deranj în traficul din oraș. Mai muște…

2 ore ago

Programul de acțiuni al TM 2023 s-a încheiat, la Budapesta, cu un triplu eveniment marca Pro Musica

Asociația care s-a ocupat de buna desfășurare a Timișoara Capitală Europeană a Culturii a încheiat,…

2 ore ago

Noaptea Campusului Deschis vine cu un „Catalizator” deosebit

Cea mai așteptată noapte la UPT. Noaptea Campusului Deschis va avea loc în data de…

4 ore ago

Corpul nou de clădire de la Școala Gimnazială din Calea Șagului e în procedura de recepție a investiției/FOTO

Noul corp de clădire al Școlii Gimnaziale nr. 13, din Calea Șagului, e aproape de…

7 ore ago