Social

Mizeria se… pedepsește! O firmă care deține o parcare, bună de plată

Sancțiuni de 27.500 lei aplicate de polițiștii locali societății care deține parcarea de pe Gheorghe Lazăr, unde este o mizerie de nedescris.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat ieri o amplă acțiune de verificare a locației de pe Strada Gheorghe Lazăr, unde este amenajată o parcare și unde funcționează mai multe firme ce desfășoară activități de comerț, dar și de alimentație publică, care vând produse servite la mesele amenajate sau la pachet.

Parcarea este un adevărat focar de infecție, fiind plină, atât în zona de staționare autovehicule, cât și pe spațiul verde din apropiere, de resturi de ambalaje, de produse alimentare, de tot felul de deșeuri care dau un aspect inestetic și neigienic. Din acest motiv, polițiștii locali au luat măsura sancționării contravenționale cu 25.000 de lei, conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului, și cu 2500 lei conform HCL 371/2007, a firmei Columbus Active SRL, cu sediul în București, care deține parcarea în cauză, și care nu a luat măsuri de întreținere a curățeniei în parcare și pentru întreținerea zonelor verzi aferente acesteia.

Poliția Locală atrage atenția atât firmelor care dețin astfel de spații, societăților care funcționează în locațiile respective, dar și cetățenilor, clienți ai acestora, să respecte legislația și să mențină curățenia sau să nu arunce pe jos deșeuri, deoarece sancțiunile sunt drastice, iar verificările vor continua.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

14 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago