Politica

“Pentru ororile comise de oamenii PSD în Ilfov, PSD pedepseşte oamenii străzii din Timişoara”. USR-iştii Raoul Trifan şi Răzvan Negrişanu, reacţii la subiectul momentului

Închiderea centrului pentru oamenii de străzii din Timişoara şi compararea acestui caz cu al lagărelor morţii din Voluntari, suscită noi comentarii. Senatorul Raoul Trifan şi consilierul local Răzvan Negrişanu, ambii USR, sunt revoltaţi pentru că se încearcă muşamalizarea atrocităţilor din Voluntari prin prezentarea în mod cinic a centrului social din Timişoara.

razvan negrisanu

Consilierul municipal Răzvan Negrişanu afirmă că, pentru tragedia din Ilfov, PSD îi pedepseşte pe oamenii nevoiaşi din Timişoara, iar nu pe adevăraţii vinovaţi.

 “Pentru ororile comise de oamenii PSD în Ilfov, PSD pedepseşte oamenii străzii din Timişoara. Să pui semnul egalității între niște oale ciobite și bătrânii atât de înfometați încât și-au mâncat hainele de pe ei, bătuți până la leșin și furați de pensii și de locuințe! Asta înseamnă să fii PSD!”, afirmă Răzvan Negrişanu.

El susţine că decizia prefectului PSD de a închide centrul pentru oamenii străzii administrat de cea mai veche fundație din oraș este doar o perdea de fum aruncată peste atrocitățile patronate de primarul Florin Pandele, ministrul Familiei Gabriela Firea și acoperit de ministrul Muncii, Marius Budăi. Toți PSD!

“Și pe lanțul trofic în jos, de toți cei puși în funcții de PSD și PNL, care aveau datoria să avizeze și să controleze, dar s-au făcut că nu văd. Dacă nu cumva au profitat și ei. Neregulile găsite la centrul pentru oamenii străzii din Timișoara nu erau de natură să ducă la închiderea adăpostului. Spre deosebire de cele de la Ilfov, puteau fi prevenite cu controale periodice și recomandări de îmbunătățire. Nu cu descinderi politice, cu alai de camere de luat vederi, comandate de la centru și cu țintă precisă: închiderea unui centru, obligatoriu din Timișoara, care nu este a mafiei PSD-PNL”, a continuat Negrişanu.

Dar statul nu-și face nici această minimă datorie, a controlului cu rol de prevenție, arată consilierul USR,   spălându-se pe mâini de răspunderea îngrijirii persoanelor vulnerabile.

“Iată cum PSD îi face să plătească, pentru tragedia de la Ilfov, nu pe cei răspunzători pentru azilele ororilor, ci tot pe niște oameni vulnerabili, dar din Timișoara. Oameni fără adăpost care au fost aruncați în stradă, dintr-un calcul politic cinic al PSD”, a încheiat Negrişanu.

Senatorul Roaul Trifan îl acuză pe prefectul Mihai Ritivoiu de cinism, acuzându-l că loveşte în cei mai vulnerabili oameni, la comandă politică.

“Este de un cinism inimaginabil ce a făcut prefectul PSD al județului Timiș. În dorința de a respecta la virgulă ordinele de partid, prefectul Ritivoiu lovește exact în cei mai vulnerabili dintre timișoreni. Este inadmisibil să vezi probleme acolo unde nu sunt și să arunci în stradă oameni fără adăpost doar ca să distragi atenția de la ororile mafiei pesediste din Voluntari”, arată Trifan.

El aminteşte că Fundația ‘89 este prima organizație non-profit din Timișoara înființată după Revoluție și a ajutat, sute de oameni cu probleme psihice sau care pur și simplu nu mai aveau unde să locuiască. Ei rezistă aproape exclusiv datorită donațiilor private, adaugă Trifan, fiindcă niciun leu de la bugetul de stat nu a ajuns vreodată acolo.

“Statul român, prin reprezentanții săi pe post de călăi, au venit doar să acuze și să închidă, fără să ridice un deget pentru oamenii care stau acolo sau să propună vreo soluție pentru așa-zisele grave nereguli pe care le-ar fi descoperit. Domnule Ritivoiu, puneți mâna pe telefon și spuneți-i șefului dumneavoastră de partid să lase vorbele și să se apuce de fapte. Să îi demită pe cei responsabili de atrocitățile din Voluntari. Dacă aveți nevoie, vă spun și care sunt aceia: Gabriela Firea, ministru al Familiei, Marius Budăi, ministru al Muncii, Alexandru Rafila, ministru al Sănătății. Ar fi un început, pentru că cangrena merge mult mai adânc”, a mai transmis Trifan.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago